Päätoimittajan terveiset – toukokuu 2014

Tervehdys ja tervetuloa lukemaan uudelleenkäynnistettyä Lokia!

Massin jätettyä Lokin päätoimittajan tehtävät viime syksyllä lopahti koko blogin julkaisut ja Loki onkin ollut tauolla nyt reilu puoli vuotta. Päätin itse napata päätoimittajan hommat harteilleni, kun ei tässä olekaan kuin mahdollinen muutto uuteen asuntoon ja uuden roolipelin kirjoitus harteilla. En kuitenkaan ajatellut ottaa hommasta liikaa paineita ja ryhtyä uudeksi Mika Laaksoseksi kirjoittamalla kaikkia juttuja yksin Lokiin. Tarvitsen tässä hommassa teidän apuanne. Tarkoitus on tehdä Lokista enemmän verkkolehtimäinen ja tuottaa siihen skenemateriaalin lisäksi reilusti enemmän konkreettista pelimateriaalia (seikkailuita, peli-ideoita, sivuhahmoja yms.).

Voi olla ettei tästä uudesta yrityksestä tule mitään, mutta tässä on suuri mahdollisuus. Lokilla on jo valmiiksi kohtalaisen suuri seuraajajoukko.etenkin henkilöille, jotka toivovat omalle materiaalilleen lukijoita. yhdelle kuukaudelle kerätään aina seikkailu yms. materiaalia, joka julkaistaan tasaisesti sen kuun aikana, jossain kuussa saattaa olla van kolme juttua ja jossain vaikka 20. Tämä ihmisten kiinnostuksen mukaan ja stressittä. Koitetaan saada seikkailuja suomalaisiin peleihin ja käytetään Mekanismia paikkana, johon tallennetaan materiaalia, jos sitä on (esim. karttoja, handouteja yms.). Tässä kuussa näitä juttuja ei ole luvassa kuin kaksi: kauan odotetut noppasäännöt Vihan lapsiin allekirjoittaneen toimesta sekä todennäköisyyslaskentajuttu pelisuunnittelijoille Vilin toimesta. Ensi kuuksi lupaan tehdä Lokiin luolastoseikkailun. Mitä sinä teet?

Torstait säilyvät edelleen vakipäivinä lifestyle-/skeneartikkeleille eli näille artikkeleille kuten 100 hyvää kirjaa ja Erään pelinjohtajan tarina sekä haastatteluille ja tapahtumaraporteille. Mainokset julkaistaan ajankohtaisina päivinä, mutta niille ei anneta toimituksessa kuitenkaan ihmeemmin painoarvoa, koska Loki on hidas mainostaja esimerkiksi Facebookiin verrattuna. Joillekin Loki voi tosin sopia mainoskanavaksi levikkinsä takia. Tässä kuussa on luvassa Knutpunkt-raportti, Fastaval-raportti, Otavan opiston artikkeli sekä 100 hyvää kirjaa -artikkelisarjan uusin osa.
Jos sinulla on skeneartikkeli tai pelimateriaalia jo valmiina tai ajatus aiheesta, josta voisit kirjoittaa artikkelin, ilmoita siitä meille osoitteeseen loki.toimitus@sange.fi.