Ropesataman Ropecon 2021 tärpit

Etä-Ropecon on aivan nurkan takana! LOKIn kirjoittajat keräsivät 20. heinäkuuta julkaistuun artikkeliin yhdeksän menovinkkiä, joissa oli edustettuna laaja skaala mitä erilaisimpia ohjelmia palapelien tekemisestä hakkerilarpin järjestämiseen.

Tässä artikkelissa vinkataan kolme ohjelmaa, jotka liittyvät liittyvät Ropesataman erityisalueisiin, eli pelaaja-/pelinjohtajavinkkeihin, etäpelaamiseen ja ropetubettamiseen. Ropesataman ohjelma Tavoita Yleisösi mainittiin jo LOKIn tärpeissä, joten löydät siitä lisätietoa kyseisestä artikkelista.

Lue loppuun

Ropecon 2021 Guest of Honor Cat Tobin LOKI interview

Etä-Ropeconin 2021 yksi kunniavieraista on Cat Tobin, joka tunnetaan ehkä parhaiten Pelgrane Press -pelikustantamosta. Hän on ollut julkaisemassa yli sataa roolipeliä, roolipelaa ja larppaa. Tobin on tuonut kustantamolleen lukuisia palkintoja, kuten yleisön suosikki ENnien Gen Conissa.

Ropeconin kotisivut kuvailevat Tobinia myös seuraavasti:

”Tobin on myös suuri tasa-arvon ja feminismin puolestapuhuja alalla, ja tekee paljon työtä pelialalla Yhdistyneessä Kuningaskunnassa työtä tekevien naisten verkostoitumisen edistämiseksi. Omien sanojensa mukaan hän on suunnittelija, joka on kiinnostunut immersiosta ja oikeita tuntemuksia herättävistä peleistä.”

Lue loppuun

Sisältö ennen systeemiä

Artikkeli on osa Pelinjohtajan kommentti-kolumnisarjaa. Pelinjohtajan kommentti on hieman provokatiivinen, nimimerkillä julkaistava kolumni pelinjohtajan ajatuksista pelien suunnittelusta ja roolipelaamisesta yleensä. Ei nyt mikään manifesti, mutta hieman sellaisella nenäkkäällä otteella kirjoitettua tekstiä kuitenkin.

“Haluaisin vetää zombie-länkkäripelin, vähän sellaisella True Detective -twistillä. Mikä olisi tähän hyvä systeemi?”

Kuulostaako tutulta?

Jokainen, joka on viettänyt edes muutaman hetken internetin roolipelifoorumeilla on törmännyt kyselijöihin, joilla on peli-idea, mutta ei systeemiä sen toteuttamiseen.

Lue loppuun