Suuri larppaajakysely kartoittaa suomalaista larppaamista ensimmäistä kertaa

Larppaaminen on rantautunut Suomeen 80-luvun lopulla, ja harrastajia uskotaan olevan sadoista muutamaan tuhanteen. Mikään taho ei Kuitenkaan pidä kirjaa harrastajista. Larpit järjestetään harrastuspohjalta yksittäisinä projekteina. Seminaareja larppaajien kesken on alettu järjestää esimerkiksi X-Con -tapahtumassa, mutta niistä puuttuu tutkittu tieto siitä, miltä harrastajakunta näyttää.
Screen Shot 2017-09-25 at 9.32.56

Tämän tutkimuksen tarkoitus on muodostaa peruskuva suomalaisesta larppauksesta ja larppaajista. Kysely on pitkä, ja sen vastaamiseen on hyvä varata 30 – 60 minuuttia. Yritimme karsia sitä lyhyemmäksi, mutta lopulta moni kysymys tuntui relevantilta, eikä niitä haluttu poistaa tästä ensimmäisestä kyselystä. Jatkossa on mahdollista, että kyselyn yksittäisiä osia voi toistaa eri vuosina, jolloin kysely ei ole enää niin pitkä. Tällä ensimmäisellä kerralla pyydämme kuitenkin käyttämään kyselyn vastaamiseen rauhassa aikaa. Käyttämänne aika on kullanarvoista, ja tuloksia käytetään tekemään suomalaisesta larppaamisesta kaikille parempaa.

Kysely luotiin Google Formsille, ja se asettaa tietynlaisia rajoituksia. Pyydämme kärsivällisyyttä. Google Forms antaa tallentaa vastaukset ja muokata niitä myöhemmin, mutta vastaajan tulee itse pitää tämä editointilinkki tallessa. Jos kadotat sen, joudut vastaamaan kyselyyn alusta uudelleen.

Kysymyksiä on paljon, mutta suurin osa monivalintakysymyksiä. Olisi tärkeää, että mahdollisimman moni täyttäisi kyselyn ainakin tällä tarkkuudella. Lisäksi kyselyssä on lähes jokaisen osion kohdalla mahdollisuus kommentoida vapaasti edellistä kysymystä.

Moniin kysymyksiin voisi olla toki useampikin vaihtoehto, mutta pyri vastaamaan ensisijaisella vaihtoehdolla. Todella moniin tekisi mieli vastata, että riippuu pelistä, mutta koita vastata itsellesi keskivertaisen pelin kautta. Siksi asiaa voi myös aina kommentoida erikseen, jos haluaa mainita vaikka jonkin erityistapauksen, jossa vaihtoehdot eivät toimi.

Kysely koostuu kymmenestä osasta. Osat käsittelevät mm. peleihin ilmoittautumista, pelien teemoja, hahmoja, rajoja, syrjintää, omia toiveita ja lopuksi vielä terveisiä pelinjohtajille. Kyselyä voi selata läpi siihen vastaamatta.

Emme voi korostaa, kuinka paljon kyselyyn vastaaminen merkitsee suomalaiselle larppiskenelle. Käytä siis tunti kyselyn vastaamiseen ja ole mukana tekemässä larppaamisesta kaikille parempaa!

Suuri larppaajakysely:

Kysely löytyy tämän linkin takaa!

Yksi kommentti artikkeliin ”Suuri larppaajakysely kartoittaa suomalaista larppaamista ensimmäistä kertaa

  1. Paluuviite: #viestintähaaste2018 | Loki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s