Ropeconin kunniavieras Alex Roberts

Ropeconissa 2018 kunniavieraana on kanadalainen pelisuunnittelija Alex Roberts.
Jason Morningstar, Ropeconin kunniavieras vuodelta 2015 ja Robertsin hyvä ystävä, kirjoitti LOKIlle pätkän Backstory-podcastistäänkin tunnetusta kickstarter-sensaatiosta:

Alex Roberts katsoo vasemmalle kiinanruusu taustallaan valkoisessa paidassa, hymyilee.

Kuva: Ropeconin pressikuva

Tavatessanne Alex Robertsin hän on hyvin todennäköisesti yhtä hurmaava kuin innostunutkin, mutta älkää antako sen hämätä: Hän on erittäin taitava, periksiantamattoman ammattitaitoinen ja aseistariisuvan mukava henkilö. Puhun kokemuksesta; Alex paitsi työskentelee minulle, on myös hyvä ystäväni. Hän on vastuussa Backstorysta, yhdestä maailman parhaista podcasteista, sekä taitava pelisuunnittelija, ja mikä tärkeintä teille Ropecon-kävijöille, myös mahtava pelaaja.

Tärkeitä yksityiskohtia: Alex vietti nuoruutensa Newfoundlandissa, hyvin itäisessä Kanadassa jossa on lähinnä paljon lääniä ja vähän ihmisiä, ja jonka asukkaita ja tapoja muut kanadalaisetkin pitävät ”hieman erikoisina”. Veikkaan että Alex on siis Suomessa kuin kotonaan. Hän on kiinnostunut muista ihmisistä ympärillään – kuuntele mikä tahansa Backstory-podcast ja voit vahvistaa tämän itsekin, ja olen nähnyt hänen täräyttävän stuntmiestä tuolilla, mikä kai teknisesti tekee siis hänestä stuntnaisen? Hänen uusi pelinsä Star Crossed on loistava näkökulma ajattelemattomiin romansseihin, joka kääntää odotukset päälaelleen ja haastaa pöytäroolipelaamisen teemat ja formaatin. Alex opiskelee maisterintutkintoa toiminnanohjauksessa ja neuvonnassa (counselling), ja jakoi aikanaan huoneensa Spike-nimisen käärmeen kanssa. Alex tietää myös paljon niin kehonrakentamisesta, kuin Zeldastakin.

Vinkkini teille Ropeconissa on, että tutustukaa Alexiin kun teillä on siihen tilaisuus. Tai vielä parempaa, hankkiutukaa pelaamaan hänen kanssaan. Vaatikaa häntä vetämään teille Star Crossedia, Kagematsua tai For The Queeniä. Kutsukaa hänet pelaamaan omaa outoa mummonmökille sijoittuvaa perhedraamaanne tai coolien tyyppien lasermiekkapeliänne. Liveroolipelaamista tai pöytäroolipelaamista. Kumpaa tahansa, ette pety!

Teksti englanniksi:

When you meet Alex Roberts the chances are good that she will be very charming and extremely excited, but don’t let that fool you – she is also deeply talented and resolutely professional and disarmingly kind. I speak from experience; she is a good friend and also works for me. Alex is the force behind one of the best gaming podcasts in the world, Backstory, and she’s a skilled game designer and – importantly for you, Ropecon attendees – a wonderful game player.

Important details: Alex grew up in Newfoundland, a region of far eastern Canada with lots of land and not a lot of people and local traditions that other Canadians find vaguely odd. I have a feeling she will fit right in in Finland. She’s interested in people (listen to any episode of Backstory and you’ll soon confirm this) and I’ve seen her hit a stuntman with a chair, which I guess makes her a stuntwoman. Her game Star Crossed is a brilliant take on ill-advised romance that neatly upends expectations and challenges theme and format in tabletop roleplaying. She’s working toward a Masters degree in Counselling and once shared her home with a garden snake named Spike. Alex knows a lot about bodybuilding and Zelda.

My advice for you, Ropecon, is to say hello and meet Alex Roberts while you have the chance. Better yet, get in a game with her. Insist that she run Star Crossed or Kagematsu or For The Queen for you. Invite her to play your weird new game about family drama at the mummonmökki or cool guys with laser swords. Larp, tabletop, whatever. You will not regret it.

Alex Roberts Ropeconissa
https://2018.ropecon.fi/ohjelma/kunniavieraat/
PE 27.7 klo 19: Interviewing Guests, Interviewing Players: A Podcaster’s Guide to Roleplay
LA 28.7 klo 12 Women in Game Design
LA 28.7 klo 16 Un-Designing Star Crossed
SU 29.7 klo 12 Star Crossed Demo


Artikkelin kirjoitti Jason Morningstar, Morningstarin tekstin käänsi Ville-Eemeli Miettinen ja toimittivat Heidi Säynevirta ja Massi Hannula Thorhauge.


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Yksi kommentti artikkeliin ”Ropeconin kunniavieras Alex Roberts

  1. Paluuviite: LOKI 6v! | Loki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s