LOKIn joululahjavinkit 2020

Joulu tulla jollottaa ja sitä myötä voi iskeä halu antaa lahjoja toisille ihmisille. LOKI kokoaa yhteen lahjavinkkejä, joiden avulla löytyy vaikka minkälaista hienoa nörtiltä nörtille. Tänä vuonna keskitymme vinkeissämme rooli- ja lautapeleihin.

kuvassa keltaisia noppia, hahmolomake ja piirrettyjä kulkusia

Uudemmista roolipeleistä suositeltiin erityisen paljon Ville Vuorelan kirjoittaman Praedorin toista laitosta. Praedor on alunperin Petri Hiltusen sarjakuvien fantasiamaailma, joka on laajentunut roolipelin ja kirjojen myötä useamman tekijän yhdessä luomaksi maailmaksi. Ensimmäisessä vuonna 2000 ilmestyneessä laitoksessa peli oli pehmeäkantinen kirja, mutta toisessa laitoksessa peli on painettu kahtena kirjana koviin upean näköisiin kansiin. Pradorin roolipelituotteista lisätietoa osoitteessa https://www.praedor.net/tuote-osasto/tuotteet/roolipeli/

Praedorin lisäksi runsaasti suosituksia sateli edelleen Astraterran toiselle laitokselle. Astraterra on Miska Fredmanin luoma koko perheelle sopiva höyryfantasiaroolipeli,  jossa löytöretket, höyrykoneet, aurinkotuulilla purjehtivat aurinkopurjelaivat sekä fantastiset teknoaarteet ovat sankareiden arkipäivää. Astraterrasta löytää lisätietoa sen kotisivuilta https://www.astraterra.fi/

Kahden edellämainitun lisäksi suositeltiin Juhana Petterssonin aikuiseen makuun sopivaa roolipeliä Bad Sex http://www.nordicrpg.fi/julkaisut/bad-sex-the-roleplaying-game/ , jossa pelataan jollain tavalla huonoa seksiä. Bad Sexin arvostelu löytyy Lokista https://roolipeliloki.com/2020/09/22/bad-sex-peli-pahoista-panoista/

Myös Mikko Karttusen renessanssiajan Italiaan kuvitteeliseen kaupunkiin sijoittuvaa juonitteluroolipeli Blightburgia https://www.drivethrurpg.com/product/280214/Blightburg suositeltiin. Myös Marko Laine & con Fluxborn sai suosituksen.

https://www.drivethrurpg.com/m/product/133871

Vanhemmista peleistä kaivattiin muun muassa Karoliina Korppoon suunnittelemia Aulos ja Invitation to Love -roolipelejä sekä vanhaa suomalaista lännenroolipeliä Wild West, joita näillä ihmisillä ei ollut. Vanhojen roolipelien saatavuus on aina vaihtelevaa, jos niitä ei satu löytämään digitaalisena esimerkiksi DrivethruRPGstä. Lähinnä näitä vanhempia pelejä voi tuurilla löytää erilaisilta kirpputoreilta. Kannattaa kuitenkin tarkistaa DrivethruRPG:n suomenkielisten pelien osuus https://www.drivethrurpg.com/browse.php?filters=0_0_0_0_45576&src=fid45576.

Ulkomaisista roolipelituotteista suositeltiin ja toivottiin Lynne Hardyn kirjoittamaa Call of Cthulhu -kampanjaa The Children of Fear https://www.drivethrurpg.com/product/333312/The-Children-of-Fear.

Lautapeleistä suositeltiin Suomen sisällissodasta kertovaa 1918: Brother Against Brotheria

https://www.boardgamegeek.com/boardgame/234673/1918-brother-against-brother ja Gloomhaven Jaws of the Lionia https://boardgamegeek.com/boardgame/291457/gloomhaven-jaws-lion. Myös Amos Rexin versio Senetistä olisi ollut yhdelle toivojalle mieluisa lautapelilahja https://fi.wikipedia.org/wiki/Senet.


Artikkelin kirjoitti Jukka Sorsa LOKIn toimituksesta.


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s