Sinulla on aikaa, et vain käytä sitä oikein

Artikkeli on osa Pelinjohtajan kommentti-kolumnisarjaa.

Tiimalasi kyljellään hiekassa.
Kuva: Pixabay

Haluatko olla pelinjohtaja? Luoda uusia maailmoja? Kertoa upeita tarinoita, joita pelaajat muistelevat ääni väristen vuosienkin jälkeen? Haluaisitko tehdä kaiken tuon, mutta sinulla ei ole aikaa?

Kerron sinulle nyt salaisuuden, jonka jälkeen sinulla on kaikki aika maailmassa: ajan puute ei ole totta. Se on vain valhe, jota kerrot itsellesi.

Totuus nimittäin on, että pelien suunnittelu ja johtaminen on pahimmillaan todella aikaa vievää touhua, varsinkin jos sinulla ei ole aiheesta vuosien kokemusta. Ahdistavalta ja vaikealtakin se voi tuntua, mutta nämä tunteet kaikkoavat kunhan vain saat rutiinit kuntoon.

Mutta siitä ajasta, ja sen vähyydestä.

Mieti neljää edellistä viikkoa. Paljonko sinulla meni aikaa suoratoistopalveluiden, sosiaalisen median, television, kirjojen, podcastien tai liikunnan parissa? Tarkemmin kysyttynä, mihin käytit vapaa-aikasi, ja miksi et käyttänyt sitä pelien suunnittelun tai pelinjohtamisen parissa puuhailuun, jos ne ovat asioita, joita haluat tehdä?

Tässä kohtaa mieleesi saattaa nousta sen suuntaisia ajatuksia kuin “mutta minä haluan katsoa Netflixiä, räplätä somea ja käydä salilla.” Ja se on ihan okei. Kannattaa kuitenkin miettiä, miksi priorisoit aina kaiken muun pelinjohtajoharrastuksen edelle. Ehkä pidät pelinjohtamisen ajatuksesta, mutta et itse työstä?

Jos pienen itsetutkiskelun jälkeen kuitenkin tulet siihen tulokseen, että olet valmis näyttämään kaiken maailman nenäkkäille kolumnisteille taivaan merkit, niin minulla on sinulle kaksi neuvoa:

Neuvo numero yksi: opettele sanomaan ääneen, että haluat suunnitella ja vetää pelejä. Pelinjohtajan tärkein taito ei ole hassut äänet tai loputon ideapankki vaan taito sanoa muille, ja varsinkin itselleen: “Ei nyt. Minä suunnittelen nyt peliä.” 

Ja sitten se toinen neuvo: aikatauluta. Jos vain odotat sitä maagista hetkeä, kun sinulla on aikaa suunnitella peliä, sitä ei koskaan tule. Se aika pitää ottaa. Ota kalenteri käteen ja merkitse sinne muutaman tunnin slotti, jonka aikana keskityt pelin suunnitteluun, et mihinkään muuhun. Googlaa “pomodoro”. 

Aikatauluttamisessa on myös se hyvä puoli, että kun tiedät, että olet järjestänyt itsellesi aikaa, niin tekemätön työ ei jyskytä huonona omatuntona takaraivossasi.

Hyviä pelejä!


Kolumnin kirjoitti nimimerkki Luolanestori Miikkulainen.

Kirjoittaja on pitkän linjan pelinjohtaja, joka nauttii pelinsä mieluiten ilman ratakiskoja, hyviksiä tai pahiksia. 


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s