LOKIn Ropecon 2021 tärpit

On taas se aika, Ropecon, tuo roolipelaajan kesän kohokohta, on jälleen ovella! Tänä vuonna Etä-Ropeconin 2021 ohjelmaa voi seurata etänä vaikka kotisohvalta. (Tsekkaa coniittien vinkit etä-osallistumiseen täältä.) LOKIn kirjoittajat ovat keränneet lukijoillemme parhaat menovinkit Ropeconin ohjelmaan!

Kuvassa miesoletettu katselee tietokone-näyttöjä kuulokkeet roikkumassa kaulallaan selkä kameraan päin. Hänen edessään aukeaa tanssivien ihmisten sumuinen lauma diskovalojen valaisemana.
Kuva: Tuomas Puikkonen

Perjantaina

Jigsaw puzzle live stream
Twitch, 20:00-00:00
Vaikka voisi kuvitella että palapelien tekeminen ei ole Ropeconin kovinta ydintä on niiden rakentamisessa meditatiivista rauhoittumista, joka on tervetullut lisä jokaiseen coniin, niin paikan päällä kuin etänä.

Lauantaina

Fantasialuontoradio
YouTube, 12:00-12:45
Eläinlääkäri ja ihmislääkäri kertovat, mitä kaikkea voi sattua taikaeläinten kanssa. Ohjelma on suunnattu lapsille, mutta antaa varmasti paljon myös varttuneemmille kuuntelijoille.

Uskon ritarit
YouTube, 12:00-13:45
Ristiretkien historiaa. Tieto-/kirjailija Aleksi Peura paukuttaa menemään ristiretkistä tiukalla ammattitaidolla. Tuhtia taustoitusta uskonsodista keskiaika-, fantasia-, mutta miksei muussakin miljöössä!

Mare Incognita – Meret ja merenkulku roolipelaamisen kannalta
YouTube, 14;00-14:45
Joonas ”Ruutiukko” Katko johdattaa kuulijansa matkalle maailman merillä ja kertoo, mitä siellä laivalla oikein tapahtuu ja miten matkanteosta revitään peliä – navigare necesse est.

Tavoita yleisösi – Vinkkejä roolipeliaiheisten vlogien, striimien, podcastien ja blogien tekemiseen
YouTube, 20:00 – 20:45
Aivan viimeisten vuosien aikana roolipeliaiheinen itseilmaisu ja sisällöntuottaminen varsinkin tubessa ja striimeinä on noussut aivan uudenlaiseen renesanssiin. On ilahduttavaa että alan konkari Christopher Stratton Smith jakaa myös kokemuksiaan, tietoaan ja vinkkejään avoimesti aloittelijoille ja ehkä vielä toiminnan käynnistelyä miettiville. Mukana myös pieni LOKI ja kirjoittamis-aiheinen pätkä LOKIn vastaavalta päätoimittajalta Massi Hannulalta.

Sunnuntaina

Laatikon ulkopuolella
Discord, 11:00-15:00
Ada-Maaria Hyvärisen hakkerilarppi, joka ottaa etänä pelaamisen välineestä tarinan keskiöön. Hakkereita, ehkä tekoäly, joka tapauksessa korkeat panokset. Ole siellä, tai et saa koskaan tietää!

Kiertokäynti Lavastevarasto Portaaliin
YouTube, 10:00-10:45
No NYT päästään näkemään, mitä kaikkea Portaalissa on. Larpintekijöiden ja proppaajien ehdoton ohjelmatärppi.

Jukka Särkijärvi and Evan Torner Chat About Recent RPG Monographs
YouTube, 15:00-15:45
Päivitä pelitieteellinen tietämyksesi ajan tasalle kolmessa vartissa. Aivan ehdoton ”ja tämän jälkeen tiedät mistä puhutaan” -katsaus roolipeliliitteisestä tutkimuksesta.

Kingdom death: Monster – hirviö jonka Kickstarter loi
YouTube, 16:00 – 16:45
Hillitön järkäle, lyhyesti vain KDM on lautapeliharrastajien keskuudessa tunnettu siitä että se on kaikilla tavoilla eksessiivinen ja ylilyövä. Peli on hyvin kallis, täynnä hirvittävän yksityiskohtaisia miniatyyrejä, sisällöltään ja tyyliltään voimakkaasti keskustelua herättävä. Tämän kaiken lisäksi se vaatii pelaajiltaan sitoutumista pitkään ja vaativaan kampanjaan tavalla jota harva muu lautapeli. Aihe kiinnostaa ihan vain sen takia että tätä peliä ei vain osteta sitä varten että kokeilee kerran tai kaksi.

Kaiken Etä-Ropecon ohjelman pääset katsomaan Ropeconin ohjelmaoppaasta: https://2021.ropecon.fi/opas/#


Menovinkkejä antoivat LOKIn ja roolipeliskenen aktiivit Jonas Mustonen, Emi Maeda ja Teemu Korpijärvi.


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Yksi kommentti artikkeliin ”LOKIn Ropecon 2021 tärpit

  1. Paluuviite: Ropesataman Ropecon 2021 tärpit | LOKI

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s