Ropesataman Ropecon 2021 tärpit

Etä-Ropecon on aivan nurkan takana! LOKIn kirjoittajat keräsivät 20. heinäkuuta julkaistuun artikkeliin yhdeksän menovinkkiä, joissa oli edustettuna laaja skaala mitä erilaisimpia ohjelmia palapelien tekemisestä hakkerilarpin järjestämiseen.

Tässä artikkelissa vinkataan kolme ohjelmaa, jotka liittyvät liittyvät Ropesataman erityisalueisiin, eli pelaaja-/pelinjohtajavinkkeihin, etäpelaamiseen ja ropetubettamiseen. Ropesataman ohjelma Tavoita Yleisösi mainittiin jo LOKIn tärpeissä, joten löydät siitä lisätietoa kyseisestä artikkelista.

Perjantaina

Ensimmäistä Kertaa Pelinjohtajana Jatkokurssi

Youtube, 21:00-21:45

Mikko ”Herra Mirandos” Iivonen jatkaa Ropecon 2020:ssä alkunsa saanutta aloittelijaystävällistä pelinjohtajille suunnattua kurssia, jossa hän pureutuu tällä kertaa hieman edistyneempiin tekniikoihin, kuten pelien rytmittämiseen, pelaajahahmojen kohtaamien haasteiden kalibrointiin ja tehokkaaseen pelien valmisteluun. Herra Mirandoksen tyyli on rento ja havainnollistava, joten erityisesti uusien harrastajien ei tarvitse pelätä raskasta ”info-dumppia”.

Lauantaina

Etäpelaamisen helpot työkalut – verkkokurssi

Discord, 13:00-16:00

Heikki ”HeikkiKir” Marjomaa perehdyttää etäpelaamisestä kiinnostuneita erinäisten digitaalisten työkalujen toiminnallisuuksiin, tarjoten kiireettömän ympäristön, jossa voi kokeilla kevyiden selainpohjaisten alustojen eri toimintoja. Ohjelma toimii mukavasti Tavoita Yleisösi -ohjelman kanssa, koska se avaa ennakkoon Ropesataman ohjelmassa kevyemmin sivuttuja aiheita, ja vastavuoroisesti Tavoita Yleisösi tarjoaa vinkkejä liittyen etäpelaamisen kuvaus- ja äänityslaitteistoon. Erityismainintana, Etäpelaamisen helpot työkalut -ohjelmassa esiteltävä Owlbear Rodeo on todella aloittelijaystävällinen ja kevyt alusta, joka taipuu moneen erityyliseen peliin, eikä vaadi ohjelmien asentamista tai pelinjohtajan/pelaajien kirjautumista.

Tubetallin kyselytunti

Discord, 21:00-21:45

Ropetubettajat Mikko ”Herra Mirandos” Iivonen ja Joni ”Rope-Setä” Heinonen potkaisevat käyntiin paneelikeskustelun, jossa järjestäjien lisäksi tubettamiseen ja vähän kaikenlaiseen muuhunkin roolipeleihin liittyvään vastaavat Noppatuurin Tuomas ja Ropesataman Christopher. Paneelin osallistujat edustavat audiovisuaalisen roolipelimedian eri osa-alueita, muun muassa actual play -striimit, YouTube-vlogit, podcastit ja arvosteluvideot, joten tämän ohjelman aikana on mainio tilaisuus saada vastauksia kysymyksiin, jos olet itse haaveillut roolipelimedian tuottamisesta tai mikäli etsit inspiraatiota jo olemassa olevan ohjelman tai sisällön kehittämiseen. Tubetalli pyrkii aina inklusiiviseen, portinvartiointia välttävään ja aloittelijaystävälliseen diskurssiin, joten paneelikeskustelu on turvallinen tila kaikille aiheesta kiinnostuneille!

Sunnuntain ohjelmista löydät erinomaisia poimintoja LOKIn tärpeissä.

Kaiken Etä-Ropecon ohjelman pääset katsomaan Ropeconin ohjelmaoppaasta: https://2021.ropecon.fi/opas/#


Ohjelmatärppejä antoi Ropesatama YouTube-kanavaa pyörittävä Christopher Stratton Smith.


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s