Nämä siistit jutut tapahtuivat vuonna 2021

Monta siistiä asiaa tapahtui vuonna 2021, ja halusimme LOKIn aktiivien kanssa nostaa muutaman esille!

Grim Noirin julkaisu

Grim Noir on suomalaisen kustannusosuuskunta Northern realmsin uusin peli. Julius Kuutin suunnittelema film noir -henkinen yliluonnollisilla mausteilla höystetty peli toimii esimerkiksi Trail of Cthulhusta tutulla Gumshoe-systeemillä. Grim Noir on dekkaripeli, jossa pelaajahahmot kykenevät näkemään kuolleiden ihmisten sieluja, mikä pakottaa heidät osallistumaan taivaan ja helvetin väliseen kylmään sotaan.

https://www.drivethrurpg.com/m/browser/publisher/Northern-Realms/6454

Vain kerran vuodessa on Ropeconconcon

Etä-Ropecon rullasi onnistuneesti jälleen kerran monen kesän kohokohdaksi. Etä-Conissa oli noin tuhat kävijää ja paljon ohjelmasta on yhä katsottavissa Ropeconin YouTube-kanavalla.

Kultainen lohikäärmeellä palkittiin Hans Zenjugaa ja Vuoden peliteko -palkinnon sai Mika Joensuun Figukatsomo.

LOKIkin oli mukana antamassa vinkkejä roolipelisisällön tekemiseen: https://youtu.be/6tcEAYGlxZY

Ropeconin Youtube-kanava: https://www.youtube.com/user/RopeconRy

Pelilaudan paluu

Naamakirjan roolipelaajien Suomi on jo useamman vuoden ollut paikka, jossa hyvin erilaisista lähtökohdista tulevat roolipelaajat käyvät keskustelua roolipeleistä. Monet keskustelijat ovat surreet Facebook-keskustelun lyhytjänteisyttä ja katoavuutta. Helpommin haettavaa ja säilyvämpää keskustelua kaipaavat roolipelaajat saattoivat ilahtua suuresti, kun foorumimuotoinen keskustelualusta Pelilauta loi itsensä tuhkasta feenixin lailla ja aktivoitui keskustelupaikaksi.

Pelilauta löytyy osoitteesta https://pelilauta.web.app/

Larppaamaankin päästiin

Monet larpit onnistuivat kuin onnistuivatkin pandemiasta huolimatta. Aurorit juoksentelivat Etelä-Suomen metsissä, aateliset menivät naimisiin, uusi lukuvuosi alkoi sisäoppilaitoksessa ja kaukaisessa galaksissa valosapelit humisivat.

Rasputinin kuuluisaksi tekemästä kultista kertova Redemption -larp toi myös ulkomaalaiset Suomeen larppaamaan marraskuussa 2021.

Myös etä-larppeja pyöri monen monta niin suomeksi kuin kansainvälisinäkin larppeina koko vuoden. Alicea etsittiin, avaruualuksissa selvitiin hengissä, joulutorilta mukaan tarttui loitsuja ja Suomi pelastettiin terroriuhalta.

Uuden maailman ruhtinaat

Yleisradio nosti roolipelejä parrasvaloihin uudella tavalla ja tavoitti heti yleisön, jossa katselukertoja on yli 220 000. Uuden maailman ruhtinaat oli lähestulkoon suorana lähetyksenä tapahtuva roolipeli: kuusi tuntia roolipelaamista radiosta ja lisäksi peliä saattoi seurata YLE Areenasta. Arto Saaren pelinjohtamassa pelissä pelasivat Maria Pettersson, Karoliina Korppoo, Samae Koskinen ja pelin juontajana toiminut toimittaja Juhani Kenttämaa, jonka hahmon valintoja yleisön oli mahdollista ohjata chatissä.

Vaikka roolipelaaminen ei viihdemuotona ole teatterin lailla yleisölaji, osoitti Uuden maailman ruhtinaat, miten vahvaa patoutunutta kiinnostusta roolipeljä kohtaan on. Pelistriimi oli toteutettu teknisesti hyvin päästäen hahmojen kuvat ja rekvisiitan hienosti osaksi areena kuvavirtaa, mutta ennen muuta kerrankin suuremmallekin yleisölle avautui mahdollisuus seurata itse pelitapahtumia rauhassa ja alusta loppuun kokien yhdessä pelaajien kanssa roolipelin kiehtovuus ja koukuttavuus.

Uuden maailman ruhtinaat on katsottavissa vielä puolisen vuotta osoitteessa https://areena.yle.fi/1-50911312

Ja sitten jotain tälle vuodelle:

LOKI ja velhokaverit vastaavat

10-vuotis juhlavuoden kunniaksi LOKIssa alkaa uusi kysymyspalsta “LOKI ja velhokaverit vastaavat”. Kysy mitä vain – LOKI ja velhokaverit tarjoavat vastauksen. Oletko aina miettinyt miksi on olemassa niin paljon erilaisia noppia, minkälaisella kynällä hahmolomaketta tulisi täyttää tai mitä ottaa mukaan ekaan larppiin? 

Kysymykset voivat olla totisia tai humoristisia, tai kumpaakin! Vastaamme tosissamme.

Jos vastaus ei tyydytä, lähetä oma ehdotuksesi.

Voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen loki.toimitus@sange.fi


Eräs jumala päätti ottaa tatuoinnin ja taltioida päivän sään. Lämpötila ja pilven takana oleva aurinko kirjattiin Lokiin.

Viikon puujalka, Sami Nisonen


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s