CaféCon – Matalan kynnyksen roolipelaamista

Café Boardgame, Eerikinkatu 14, Helsinki

Ikärajaton tapahtuma

Cafeconin mainos. Kuvassa DUngeons and Dragonsin Player's Handbook.

Alunperin Hepron VIP -päivänä toiminut joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai- tapahtuma muuttui ensin CaféConiksi jonne kutsuttiin roolipeliskenen yhdistyksiä. Ajatuksena oli verkostoitua aktiivisten harrastajien kesken. Melko pian kuitenkin selvisi, että aktiiviset yhdistystoimijat, jotka olivat kiinnostuneita CaféConista rajautui aika lailla samoihin osallistujiin. Niinpä ruvettiin pohtimaan josko CaféCon olisi valmis yleiseen osallistumiseen.

CaféConin idea on siis madaltaa kynnystä osallistua roolipelaamiseen, sekä pitää yllä aktiivista roolipelaamista harrastajien kesken. Isossa kuvassa tämä tarkoittaa myös sitä, että roolipelaamisen kulttuuri halutaan CaféConin myötä näkyväksi katukuvaan ja kaikkien saataville.

CaféCon on tapahtumana ilmainen, mutta ennakkoon ilmoittautuminen vaaditaan, koska halutaan pitää pelinjohtajille selkeä kuva siitä mikä peli toteutuu ja mikä ei. Tässä on myös ajatuksena se, että rajataan tilaisuus roolipelitapahtumaksi, muuten Café Boardgamehan voisi olla auki normaalisti. Olemme ottaneet mukaan muutaman kerran puhujia sekä olemme pitäneet tapahtuman aluksi kehityspaneelin, jossa kaikki saavat osallistua tapahtuman parantamiseen.

Nyt tuleva Helmikuun 5 päivä 2023 järjestetään seuraava CaféCon ja pyrimme siihen, että tapahtuma pidettäisiin edelleen joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai 15-21.

Tapahtumassa on pelailtu lautapelejä silloin tällöin, mutta näihinkin on ennakkoonilmoittautuminen ollut ehtona toteutumiseen. Tulevaisuudessa haluaisimme järjestää tapahtumaa uusin vierailijoin ja mahdollisesti ottaa mukaan skenujami- pohjaisia skenujen kehittämisteemoja tai pelinjohtamiseen liittyviä kursseja tai workshoppeja.

Viime kerralla CaféConissa oli myös pelikirppis, jossa vanhat pelit vaihtoi omistajaa.


CaféConiin pelaajaksi ilmoittaudutaan osoitteessa: https://cafeboardgame.fi/cafe-con ja pelinvetäjät ilmoittautuvat pelisynopsiksen kera cafeen discordissa kanavalla #cafecon täällä: https://discord.gg/VctcrwFXQR.


Aikoinaan suomalainen rakennusalan yritys käytti työntekijöinä tiettyjä olentoja. Yritys tunnettiin nimellä Golemminkäinen.

Viikon puujalka, Sami Nisonen


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s