Loki Beta 5

Lokin Beta 5 jatkaa pitkälti edeltäjänsä viitoittamalla pienten käytettävyysparannusten tiellä. Merkittävimmät muuttuneet asiat ovat sivupalkkiin tuotu G+ uutisvirta, sosiaalisen median linkkien selkeyttäminen etusivulla sekä artikkeleissa sekä omat [kokeelliset] arkistosivut aiheille VTP-I ja In English.

Google+ Loki, mitä ihmettä?

Olemme pidemmän aikaa miettineet tasapainottelua pienemmän uutismuotoisen ilmoittelun, hyvien blogauksien linkittämisen, ja muun enemmän pikaviestimiseen liittyvän ja varsinaisten artikkelien julkaisun tai uudelleenjulkaisun välillä. Helpoin ratkaisu tuntuu olevan julkaista pienet jutut vain Lokin Facebook -sivun ja/tai Google+ sivun kautta, ja säästää itse blogialusta laajemmille artikkeleille. Kun tähän lisätään, se että Google plussan linkittäminen sivupalkkiin osoittautui odotettua huomattavasti helpommaksi – niin ajattelimme kokeilla tätä saman tien. Katsotaan sitten ihan käytännössä toimiiko ajatus vai ei.

Some -linkit

Sähköpostipalautteessa ja Pelilaudan kommenteissa nousee säännöllisesti esiin sosiaalisen median linkkien, jakotoimintojen jne. tarpeellisuus ja sijainti sivustolla. Facebookin yhteisöliitännäisen osoittauduttua astetta huonommaksi kuin muistimme – poistimme sen, ja siirsimme some -sivustojen linkit yläpalkkiin yhdessä rss -syötteiden linkityksen kanssa. Samassa yhteydessä siivosimme artikkelisivujen ylä- ja alalaidassa olevat painikkeet hieman pienemmiksi, jotta ne eivät vie huomiota pois itse artikkelisisällöltä.

Uudet some -linkit yläpalkissa.

Kokeelliset arkistosivut

Toistaiseksi vielä hieman kokeellisten arkistosivujen myötä toteutuu viimeisin alkuperäisessä roadmapissa ollut toiminto Englanninkielisten artikkelien kokoamisesta omaan kokoelmaansa. Olemme tässä vaiheessa luoneet arkistosivut aiheille VTP-I ja In English – ja pyrimme lisäämään tai täsmentämään arkistosivuja tarpeen tullessa.  Itse arkistosivujen tyyli pysynee kuitenkin suhteellisen vakaana Beta 5 ulkoasun aikana.

In English -arkistosivu

Mitä seuraavaksi?

Lokin backlogista löytyy vielä joitakin kehitysajatuksia ja tarpeita, suurimpana se avoin kysymys kommenttien tai pelilaudan kommenttien sisällyttämisestä artikkelien yhteyten. Toistaiseksi sivusto toimii kuitenkin suhteellisen hyvin, eikä välitöntä tarvetta uusille parannuksille ole. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ehdin itse keskittyä enemmän niihin artikkeleihin, Myrrysmiesten Vihan lapsiin, Mekanismin mobiilikäyttöön ja Pelilaudan kehitysajatusten kokoamiseen. Jatkamme kuitenkin ajatusten ja tarpeiden keräämistä myös Lokin osalta –  ja jos kiinnostavia tai tärkeiksi koettuja kehityskohteita ilmaantuu – voi Beta 6 lähteä käyntiin nopeallakin aikataululla.