Lokin joululahjavinkit

Mitä nörtille joululahjaksi? Ainahan sitä voi ostaa fandom-kamaa kansainvälisestä verkkokaupasta, jonkun roolipelioheistuotteen tai kerryttää noppakokoelmaa, mutta eikö paras lahja ole omaperäinen ja persoonallinen? Parhaimmillaan ehkä itse tehty? Itse tykkäisin nähdä vaivaa ja tehdä lahjat itse, mutta ollaan nyt rehellisiä ja realistisia. Ei sellaiseen yleensä riitä aika.

Se ei tarkoita, etteikö voisi antaa jotain kaunista ja omaperäistä, kotimaisen käsityöläisen (tai nörtin) rakkaudella tekemää.

Loki kokoaa yhteen lahjavinkkejä, joiden avulla löytyy vaikka minkälaista hienoa nörtiltä nörtille, ja samalla tulee tukeneeksi kotimaisia käsityöläisiä. Tilaustöitä tekevien käsityöläisten kohdalla on tosin hyvä huomata, että jouluruuhka tilauksissa on todennäköisesti jo alkanut. Kannattaa silti ottaa yhteyttä!

 

Kirjansitojatar

kirjansitojatar-mari-vehkaluoto

Kuva: Mari Vehkaluoto / http://www.kirjansitojatar.fi

Mari Vehkaluoto tekee hämmästyttävän upeaa työtä kirjansitojana. Kirjansitojattaren töitä löytää esimerkiksi Alnilamin valikoimasta ja Pro Kädentaitajien pop-up-myymälästä   vielä koko joulukuun ajan, osoitteesta Yrjönkatu 27. 

Valmiiden kirjojen lisäksi voi ilahduttaa läheistä esimerkiksi korjauttamalla vanhan, rakkaan kovakantisen entistäkin ehompaan kuntoon!

Kirjansitojattaren omat sivut  ja Facebook-sivut antavat lisävinkkejä!

 

 

Zachholmberg Art

zachholmberg-art

Kuva: Zacharias Holmberg

 

Jos ei joku tiennyt, on Pohjanmaalla kaunis rantakaupunki nimeltä Vaasa, josta ponnistaa myös Zacharias Holmberg, graafikko ja käsityöläinen. Hänen tunnelmallisia töitään voi ostaa itselleen esimerkiksi Etsy-kaupasta , tai tiedustella herralta itseltään suoraan esimerkiksi Instagrammin kautta.

Joku Lokin toimituksessa kuiskii luottavansa Zachariakseen, milloin ikinä tarvitsee rope-uskottavia kirjoja.

 

 

 

Uncle Wesley’s Thirdhand Store

unclewesleys

Kuva: Uncle Wesleys Third Hand Store

Kierrätys on kasvava trendi ja syystä. Aina kierrätyskama vaan ei tunnu puhuttelevan, mutta onneksi siihen vaivaan on lääkkeenä Uncle Wesley’s, jonka verkkokaupasta löytyy niin laukkuja, koruja, sisustustavaroita kuin myös vain puhtaan outoja asioita.

Tuotevalikoima vie erikoiselle matkalle kauniista kierrätetyistä laukuista aina lovecraftimaisista tunnelmista post-apokalyptisiin maisemiin, unohtamatta voimakkaita steampunk-viboja ja pientä ripausta shamanismia. Mitä ikinä tästä liikkeestä ostaa, on se taatusti persoonallista.

Verkkokauppa löytyy yrityksen omilta sivuilta.

 

 

Athene Nocturna 

athenenocturna

Kuva: Heli Levänen / Athene Nocturna, 2016

Heli Leväsen käsissä syntyy upeita, uniikkeja ja fantasiasta pitävien esteettistä silmää miellyttäviä koruja. Lisäksi verkkokaupasta löytyy mm. värityskirjoja erilaisilla fantasiateemoilla.

Koruja pääsee ihmettelemään ja ostamaan Facebook-sivun kautta. Heliä kannattaa myös lähestyä suoraan tiedustelujen kanssa. Asiakaspalvelu on lämmintä ja avuliasta!

 

 

 

Eeva Nikunen Fantasy Art

eeva-nikunen

Kuva: ”Painting the Roses Red”, (c) Eeva Nikunen

Eevan kaunista fantasiataidetta on nähty monena vuonna Ropeconissa (menipä taidenäyttelyn äänestyksenkin voittamaan tänä vuonna), mutta mikäli et keksinyt kesällä ajatella puolta vuotta eteenpäin, löytyy taiteilijan sivuilta valikoima printtejä ja muita tuotteita. Itseltänikin löytyy valkoinen pöllö työhuoneen seinältä, ja on sitä vaan joka päivä mukavaa ihailla ruuduntuijottelun lomassa.

 

 

Jasu Wonder World 

jasuwonderworld

Kuva: Jasu Wonder World Company

Nyt kun luontoaiheisen fantasiataiteen äärellä ollaan, on tässä vielä yksi upeita akvarellitöitä taiteileva tekijä. Jasun verkkokaupasta löytyy kalenteria ja paitaa. Erityisesti jos satut tuntemaan jonkun, jolle ketut on Se Juttu, on tässä pari erinomaista vaihtoehtoa. Itsehän en myönnä, että ketut on Se Juttu. Tai että ensi vuoden kalenterin pistäminen tilaukseen houkuttelee just nyt.

 

 

 

 

Nina Korento

ninakorento

Kuva: Nina Korento, 2017

 

Vielä kannattaa laittaa nopeat tiedustelut sisään, jos oli haaveissa tilata läheiselle käsityönä tehtyä asustetta, somistetta tai vaikka naamiota. Esimerkkejä Ninan töistä on Instragram pullollaan, ja hänen luomuksiaan onkin nähty teatterilavoilla, kavereiden häissä ja myös kansainvälisillä festarilavoilla asti. Ninan tavoittaa tiedusteluja ja tilauksia koskien osoitteesta nina@ninakorento.com.

 

 

Ne kotimaiset kirjailijat

Ei unohdeta meidän kotimaisia roolipelikirjailijoita näin joulun alla, eihän?

DriveThruRPG:stä  löytää yksinkertaisella kielivalinnalla liudan julkaisuja, joilla voi vaivatta tukea kotimaista tuotantoa.

Toki sen lisäksi on Ironspinen,  Myrrysmiesten ja Northern Realmsin verkkokaupat, sekä Pelikryptan kauppa, josta löytää monen muun lisäksi Praedor-tuotteet ja jopa suomalaisena käsityönä valmistettuja noppapusseja!

 


Tekstin kirjoittanut Vera Schneider, toimittanut Lokin toimitus.

Yksi kommentti artikkeliin ”Lokin joululahjavinkit

  1. Paluuviite: Skenessä puhutaan: marraskuu 2017 | Roolipelitiedotus

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s