LOKI Goes Patreon

Rakas LOKIn lukija,
Kuten varmaan tiedät, tämäkin roolipeliblogi toimii vapaaehtoisvoimin. Se tarkoittaa sitä, että olemme rahoittaneet toiminnan omasta pussistamme. Tähän asti LOKIn julkaisutoimintaa on vahvasti tukenut Ropeconin Keltsussa meille tarjoiltu skumppa, mutta senkään voimalla ei pääse loputtoman pitkälle. Pitääksemme motivaatiota LOKIn toiminnan jatkamiseen pitkällä tähtäimellä yllä, valitsimme pitkän pohdiskelun jälkeen rahoitusmuodoksemme Patreonin. Tässä artikkelissa kerromme sinulle siitä hieman, ja toivomme, että harkitset LOKIn tukemista!

LOKI Patreon tavoitteet – Goals

Ensinnäkin, kun tuet LOKIa, voimme julkaista artikkelin kerran viikossa. LOKIn ylläpitäminen ei ole kallista, mutta ei se täysin ilmaistakaan ole. Haluamme omamme takaisin, ja lisämotivaatiota. Mikäli enemmän rahaa ilmestyy, teemme sillä jotain hauskaa ja lopulta hyvää skenen hyväksi. Kun pääsemme 20$ (eli n 16€) rahoitustavoitteeseen kuukaudessa, voimme taata LOKIn tähänastisen julkaisutahdin, ja saamme omamme takaisin.

Seuraava tavoitteemme on 30$ (eli n 24€) rahoitus kuukaudessa. Mikäli pääsemme tähän summaan, tarjoamme itsellemme myös kahvia suunnittelukokoustemme yhteydessä.
Tämä ei ole huono idea, sillä se motivoi meitä kehittämään LOKIa eteenpäin, kun kerran ilmaista kahviakin on tiedossa.

40$ (eli n 32€) kuukausitavoitteessa tähtäämme lukijakunnan laajentamiseen Facebook-mainosten avulla. Olemme kokeilleet tätä muutamaan otteeseen omasta pussistamme, ja todenneet sen toimivaksi ratkaisuksi. Olisi kuitenkin mukavampaa tehdä tätä hieman systemaattisemmin, eikä silloin tällöin. Vahvemman näkyvyyden strategiaa on mukavaa suunnitella kokouksissa, joissa kahvikin on tarjottu.

Tällä hetkellä “ultimate” tavoitteemme on 60$ (eli n 49€) rahoitus kuukaudessa. Mikäli tämä onnistuu, luomme pesämunan lahjoitetusta rahasta ja tuemme sillä stipendin muodossa suomalaista roolipeliskeneä. Olemme puhuneet LOKI stipendistä ajatuksena jo hetken, ja mikäli pääsemme lähemmäksi tätä tavoitetta, avaamme aihetta vielä lisää. Tarkoituksena olisi kuitenkin avustaa LOKIn toimituksen valitsemaa kohdetta roolipeliskenessä: yksityishenkilöä, yhdistystä tai tahoa, joka joko toimiakseen, julkaistakseen pelin tai järjestääkseen tapahtuman tarvitsisi pientä avustusta.

Kuvitelmissamme LOKI-stipendin rahamäärä ei ole suuri, mutta sen verran, että se saattaa avittaa projektin alkuun, auttaa tapahtumapaikan varaus-vuokrassa tai muuttaa mustavalkopainoksen väripainokseksi. Palataan kuitenkin asiaan, mikäli te lukijat päädytte olemaan suuria tukijoitamme ja 60$ kuukausirahoitus loihtii itsensä kasaan.

Katso lisää LOKIn Patreonista mm syistä miksi valitsimme tämän tavan rahoittaa LOKIa, sekä täysin totinen ja PRO selittelyvideo päätoimitukselta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Rewards – eli mitä saat LOKIn tukemisesta?

Kuten jo yllä todettiin, LOKIn tukemisella saa artikkelin joka tiistai.
Sen lisäksi päädyimme seuraaviin rahoitusmahdollisuuksiin:

1$ (eli n 0,81€) kuukaudessa pääset käsiksi LOKI podcastiin, joka tehdään vuosittain Ropeconissa. Podcastin tekee LOKIn päätoimitus, ja siinä kerrataan Pohjois-Euroopan suurimman roolipelitapahtuman pöhinät ja kohokohdat.

2$ (eli n 1,62€) kuukaudessa takaa sinulle VIP kutsun LOKIn vuosittaisiin bileisiin. Lue alempaa lisää vuosittaisista bileistä.

5$ (eli n 4,06€) tuella kuukaudessa, saat nimesi LOKIn kotisivuille roolipeliblogin tukijana.

Tsekkaa LOKI Rewards Patreonista: https://www.patreon.com/roolipeliloki

21362021_10155326268708551_84237383_o

LOKIn 5-vuotis juhlissa päätoimitus: Vera Schneider, Massi Hannula Thorhauge ja Jukka Sorsa. Ville Takanen darkness-filtterin takana. Kuvan laadusta syytettäköön yhteisöllisyyden riemua.

LOKIn vuosittaiset bileet

LOKI juhlisti viime vuonna 5-vuotis syntymäpäiväänsä – ja meillä oli niin kivaa, että päätimme tehdä juhlista vuosittaiset. Koska miksi emme suunnittelisi LOKIn tulevaisuutta yhdessä, joisi muutaman lasillisen skumppaa ja keskustelisimme skenen asioista?
Kuten LOKIn syntymäpäivillekin, vuosittaisiin juhliin ovat tervetulleet kaikki LOKIn lukijat, toimittajat ja kirjoittajat.

Lisätietoa ensi syksyn juhlista seuraa lisää lähempänä tapahtumaa, mutta tässä linkki jo Facebook tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1979217602344485/

Merkatkaahan kalenteriinne!

LOKIn Patreon löytyy tämän linkin takaa: https://www.patreon.com/roolipeliloki

LOKIn päätoimituksen puolesta,
Massi

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s