Onneksi meillä on Facebook

Tämä kirjoitus jatkaa Veemeli Miettisen mutinat-sarjaa.

Onneksi meillä todellakin on Facebook, se on niin mahdottoman kätevä kaikessa liveroolipelaamiseen liittyvässä! Sieltä näkee kaiken!

Näkee kuka on tulossa peliin niin voi päättää ettei haluakaan ilmota koska se inhottava tyyppi jolla on ruma nenä on tulossa! Siis itsehän en ainakaan lähde larppeihin uusia ihmisiä tapaamaan, hyi olkoon. Heti kun tulee larppi missä voi vielä pelata semmosessa hamsterikuplassa ettei tartte hengittää samaa ilmaakaan niin olen ihan messissä.


Voi huudella kyytiä perjantaina kello 14 kun ei jaksanut hoitaa sitä ennen, ainahan sieltä joku on menossa eikös jep? Voi myös kätevästi kiusata pelinjohtajia sillä chattiominaisuudella triviaaleilla kysymyksillä aamukolmelta. Tai huomauttaa virheistä jos niitä löytää, se on metkaa.

Facebook on myös hemmetin kätevä tiedotuskanava. Vaikka joka päivä voit jakaa larpin ryhmässä uuden tiedon, jonka kätevästi osallistujat saavat (Ehkä, mikäli seuraavat ryhmää eivätkä ole mykistäneet sitä) tiedolla joka voisi olla vaikka seuraavanlainen:
”Teppo Töppönen julkaisi tapahtumassa Menninkäismetsästyslarp 2”

Kätevää, eikö! Se tulee sinne 50 muun ilmoituksen sekaan, ja kun huitaiset sen sillä hipaisupuhelimella hiiteen kassajonossa niin VARMASTI muistat tarkastaa sen sitten illalla kotona! Se voi olla tärkeää! Tai se voi olla kissakuva tai pelin maailmaan liittyvä meemi, mutta se voi olla. Ei sitä koskaan tiedä!

apple-applications-apps-607812

Facebookissa voit myös jakaa kätevästi kaiken tiedon pelaajille. Sieltä ne löytyvät pelin ryhmästä. Eikun siis pelikampanjan ryhmästä. Eikun siis Menninkäisten pelaajien ryhmästä. Vai olivatko ne siellä chatissa. Yhtä kaikki, rullaat sitä oikeaa sivua alas kunnes silmämunat vuotavat verta ja painat sitä SHOW MORE nappulaa kuin Sillanpään Jari valkeaa unelmaa nassuun. Ehkä se sieltä löytyy, se voi olla tietoon kommentoidun kommentin alakommentissa. PAINA SITÄ NAPPIA.

Facebookissa on myös kätsy kalenteriominaisuus, joka listaa kaikki ne larpit joihin olet menossa. Siis jos olet muistanut painaa ATTENDING. Tai sitten ei. Facebookin algoritmi toimii välillä ihan yksisarvishoidon mystisten c-säteiden avulla. Sieltä ne silti löytyy ne kaikki larpit, siinä Jounin Kaupan arvonnan ja tulevan konsertin välissä. Kunhan tietty muistaa painella niitä nappuloita että se näyttää lisää.

Facebook on viimeiseksi muttei suinkaan vähimmäksi kätevä mainostustyökalu! Voit tehdä larpin eventin ja sen näkevät kaikista 700 kaveristasi ne jotka sattuvat seuraamaan sinua. Ja ehkä niiden kaverit jos muistit muuttaa ne asetukset. Painella niitä nappuloita. Kuka sitä larp-kalenteria katselee, sitä mieluummin troolaa Facebookista Kuumimmat Tulevat Pelit. Tai sitten voi selata Suomi-Larp-ryhmää. Siellä on pelimainoksia aina välillä niiden ”Ovatko haltiakorvat/mustahaltiat/tomaatit/etusormeni rasismia” ja ”Mitä Tuossa Kansainvälisessä Larpryhmässä Puhutaan” sekä ”Miksei Suomessa ole Isoja blockbusterpelejä jotka maksaisi wiisi penninkiä”-keskustelujen seassa, vähän ku ferrero rocher-kuulia tynnyrillisessä märkää vessapaperia.

Joo. Facebookissa on puolensa, mutta se on ku kaivurilla ajaminen Helsingistä Utsjoelle. Voihan sen tehdä mutta välillä sitä miettii että olisko parempia tapoja päästä perille.
Jaa hei tää kolumni Facebookissa. Mielellään johonkin peliryhmään. Minna Möttönen julkaisi ryhmässä Pershanurilan kronikat III. Klikkaa että näet mitä se julkaisi! Tärkeää tietoa, kato.


Kuva kirjoittajasta naama rutussa
Kirjoittaja on larppaaja joka ei jaksaisi katsella taas yhtä pirun kätsyä pelaajien omaa chattia joka on lähinnä täynnä yleensä allekirjoittaneen omaa mölinää tai kissakuvia.

Artikkelin toimitti Seppo Raudaskoski.


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s