Tampere Larp Festival

Hei, me järkätään Tampereella larppitapahtuma. Joo, siellä on myös Solmukohta mutta mä puhun nyt Tampere Larp Festivalista. Se on samalla viikolla, päivät on maanantai 30.3. – keskiviikko 1.4. ja pelejä on aamusta iltapäivään. Tää järjestetään Solmukohdan kyljessä mutta tää on avoin ihan kaikille ja kaikki pelipaikat ovat kivasti keskustassa. Pelejä on Monitoimitalo 13:ssa ja Kulttuuritalo Laikussa sekä Telakalla, jossa meille on buukattu myös kakkoskerros yleiseksi hengailu- ja luuhaamistilaksi.

logo, 30.3.-1.4.2020 www.solmukohta.eu/tamperelarpfestival

Visio on tuoda esille tätä vähän kansainvälisempää minilarppien perinnettä. Blackbox-pelejä, kamarilarppia, pohjoismaista freeformia. Pelit vaativat just sen verran ennakkoon panostamista, että ostat lipun ja katsot, että olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Proppaus tulee talon puolesta ja asu on vapaa, mutta pakollinen. Paitsi Innocencessa jossa pyydettäis neutraalia mustaa vaatetusta ja sekin on Suomessa vähän kuin ”tule sellaisena kuin olet”.

Kaikki pelit pelataan englanniksi, paitsi Spellbound jossa ei puhuta ja Innocence, jossa ei puhuta kieltä. The Naked Truth on vähän rajatapaus kun siinä pelataan suomalaisia miehiä. Vaikka pohjoismaiseen tyyliin näissä on paljon kipeitä aiheita ja rankkoja teemoja, kuten Say a Little Prayerin HIV-epidemia tai Gonen dementia ja läheisen menetys, mukana on myös hauskaa ja kevyttä kamaa. Paninarossa ollaan muotisuunnittelutositelevisiosarjan finaalissa ja värkätään haute couturea paperinukeille. A Day at the Office on toimistokomediaa IT-firmassa. Ihan oma lukunsa on pohjoismais-palestiinalainen tuotanto Seaside Prison, joka peluutetaan festivaalin aikana kolmasti. Seaside Prison sijoittuu kuvitteelliseen kaupunkiin, mutta peilaa nykypäivän Gazan tilannetta kahden perheen kohtaloiden kautta.

Ja koska nämä larpit vaativat vähän makustelua ennen seuraavaan loikkaamista, tarjolla on kaikkea muutakin. Tampere Larp Festival kuuluu Solmukohtaa edeltävään A Week in Finlandiin, joka on perinteinen yleiskattaus kaikenlaista kiinnostavaa ohjelmaa. Kaikkina kolmena päivänä on jonkinlainen turistikierros, joilla pääsee tutustumaan esim. Muumimuseoon, Lenin-museoon, mustaanmakkaraan sekä tietenkin Suomen pelimuseoon. Jos ei hotsita tehdä mitään ihmeempää, mutta seura kiinnostaa, Telakan toisessa kerroksessa on avoin hengailumesta larppaajille kaikkina kolmena päivänä. Keskiviikkona on myös edularp-konferenssi yliopistolla sekä illan viimeisenä Nordic Larp Talks, TED Talks -henkinen lyhyiden esitelmien sarja Vapriikin museoravintola Valssissa, ilmainen sisäänpääsy.

Nähdään Tampereella!

Tampere Larp Festivalin lipunmyynti on auki.  Liput maksavat vitosen kappale verkkokaupassamme Holvissa: https://holvi.com/shop/ropecon/

Tapahtuman koko ohjelma: https://solmukohta.eu/tamperelarpfestival/tlf-larp-program/


Artikkelin on kirjoittanut Jukka Särkijärvi, yksi Tampere Larp festivalin järjestäjistä. Toimittanut LOKIn toimitus.


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s