Ruins of the Creators – suomalais-latvialainen larp kesällä 2013 Latviassa

The Untold War oli sota ihmisen ja koneiden, luojien ja heidän orjiensa välillä. Siitä saattaa olla muutama kymmenen vuotta, sanotaan jopa sata. Sanotaan, että vanhimmat maan päällä vielä muistavat maailman niin kuin se oli. Mutta kukaan ei tiedä totuutta. Koneiden luojat ovat vain hiljalleen unholaan vaipuva muisto. The Past is Forgotten. The Future is Unseen.

Ruins of the Creator – The Warlord Cometh on suomalaisen roolipeliryhmän, Heittämättön Arwan Killan (HAK), ja latvialaisten live-roolipelaajien yhteistyössä järjestämä post apokalyptiseen maailmaan sijoittuva live-roolipeli. Peli pelataan 14.-16.6.2013 Latviassa. Pelin pääjärjestäjinä toimivat Jupe Rantalainen, Mikko Kari, Outi Mussalo Vilhelmine Ozonlina ja Esa Toivonen.

Kuva: Rihards Rudzïtis

Kuva: Rihards Rudzïtis

Kun pelipaikkana on entinen sotilastukikohta, pelaajahahmoja 200 ja roolipelikulttuurit kohtaavat, ei larpin puitteista voi kuin innostua. Järjestäjät lupaavat, että paikalla ei näy moottoripyöräarmeijoita tai lapsiklaaneja Max Menin henkeen – eikä hahmoilla ole käsin kosketeltavaa totuutta omasta historiastaan. Kerrotaan, että maailma loppui sotaan jumalten välillä, mutta pelaajalle maalataan kuva ydintuhosta.

Ja kuka on tämä Warlord? Tyypillinen ”liity minuun tai kuolet”-asenteella varustettu sotaherra. ”He might show up”, toteaa järjestäjä Jupe Rantalainen. Tämä live-roolipeli on taistelua elämästä ja kuolemasta, poliittista valtapeliä, selviytyimistaistelua, uskonnollista retoriikkaa, ihmissuhteita ja pulmien ratkaisua maailmassa, jossa menneisyydestä ei ole jäljellä kuin muutama ammus.

Kuva: Rihards Rudzïtis

Kuva: Rihards Rudzïtis

Paikallisille ja Baltian maista tuleville pelaajille pelin hintaa on laskettu viidestä viiteentoista euroon. Suomesta ja muualta saapuvat pelaajat maksavat pelistä noin 35EUR ja HAKin matkustuspaketilla koko hoidon saa reilun sadan euron hintaan. Erisuuruisiin osallistumismaksuihin järjestäjät päätyivät maiden tulotasoja katseltuaan. Myös alennuksia tarjotaan ryhmille, jotka tuovat peliin lisää sitä jotain, esimerkiksi kallista kalustoa. Pelin hintaan kuuluu 3 ateriaa kumpanakin pelipäivänä.

Peli pelataan monikielisenä. Materiaalit ja kieli ovat pääsääntöisesti englanniksi, mutta henkilökohtaisen katsauksen pelimateriaaleihin ja hahmonsa saa mm suomeksi, latviaksi ja venäjäksi. Taistelut mallinnetaan air soft-aseilla.

Kuva: Rihards Rudzïtis

Kuva: Rihards Rudzïtis

Suomalainen roolipeliryhmä Heittämättömän Arwan Kilta (HAK) perustettiin syksyllä 1997 Mikkelissä. Nykyään ryhmä toimii niin Turussa, PK-seudulla kuin Mikkelissäkin. HAKin toimialaan kuuluvat pöytäroolipelit ja live-roolipelit, mutta jäsenet myöntävät syyllistyneensä myös keräilykorttipeleihin, lautapeleihin, strategiapeleihin, miniatyyreihin, elokuviin, air softiin ja paintballiin. Korkeimmillaan jäsenmäärä on ryhmällä ollut 130, ja nykyään jääseniä on noin sata.

HAKin nimissä on järjestetty vuoteen 2013 mennessä yli 70 live-roolipeliä, joista tunnetuimmat ovat Druidi-saaga sekä Lourneyn Kronikat – larp-jatkumot. Tämän lisäksi Killan jäsenet ovat olleet mukana monissa ulkopuolisten larpeissa ja yhteistyöprojekteissa. Roolipelialasta tiedottaminen on myös ollut lähellä Killan sydäntä ja yhteistyötä asiassa on historian aikana tehty Mikkelin kaupungin, 4H-kerhon, Suomen Nuoriso-opiston, Otavan Opiston ja Rotary-järjestön kanssa.

Kansainvälistä live-roolipeliä HAK lähti tekemään vuoden 2012 alussa. Ulkomaalaisia pelaajia on heidän monissa larpeissaan käynyt vuosien saatossa – mutta nyt päätettiin lähteä lahden yli Latviaan – ja kutsua suomalaiset live-roolipelaajat mukaan. Mikäs sen hauskempaa?

Kuva: Rihards Rudzïtis

Kuva: Rihards Rudzïtis

Informaatio pelin kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa on hyvin rönsyilevää, mutta jos olet kiinnostunut, kehotan kahlaamaan sen läpi. Luvassa näyttää olevan kokemus, joka ei hevillä unohdu.

Lisää Ruins of the Creator – The Warlord Cometh larpista
Lisää HAKista