Ever After in America – kansainvälinen live-roolipeli Norjassa

Angelica Voje, Monica Eilertsen ja Anne Marie Stamnestrø ovat norjalaisia live-roolipelin järjestäjiä ja nyt he etsivät suomalaisia larppaajia kokemaan villin lännen lopun aikoja kanssaan kesällä 2014.

Ever After in America on live-roolipeli uudisasukkaiden jokapäiväisestä elämästä pienessä uudisasukaskylässä Minnesotassa 1890-luvulla. Peli pelataan Oslon läheisyydessä Norjassa 26.7–1.8.2014.

Etsimmekin nyt osallistujia Suomesta, ja toivomme, että kuulemme suomea puhuttavan myös in-game! Peli on suunniteltu merkitykselliseksi pohjoismaalaisille pelaajille, sillä suuri osa pohjoismaista lähteneistä uudisasukkaista asettui juurikin Minnesotaan, heidän mukanaan paljon suomalaisia.

Yritämme majoittaa kansainvälisiä pelaajia myös ennen ja jälkeen larpin, mikäli sille on tarvetta – sekä yritämme saada rahoituksen, josta voisimme kattaa myös vähän pelaajien matkakuluja. (Lisää informaatiota tästä seuraa, kun olemme saaneet vastauksen avustuspyyntöihimme.)

1016306_10151758946525874_1156846497_n

Kuvistuskuvaa larpista Leaving Kilcairn – joka sijoittui samaan aikakuteen kuin Ever After in America.

Kaikki informaatio pelistä sekä sitä edeltävissä työpajoissa (ja muutenkin pelipaikalla) tulee olemaan englanniksi. Pelin aikana pääkielenä toimii englanti, mutta uudisasukkaat puhuvat keskenään omaa kieltänsä luoden täydellisen monikansallisen tunnelman peliin.

Pidempi kuvaus larpista:

Ever After in America on tarina villin lännen ja sivilisaation kohtaamisesta. Se on viimeinen hurraahuuto uudisasukkaille ja kodinrakentajien elämälle uuden vuosisadan kynnyksellä. New Hopen tuoksut ja nähtävyydet odottavat – nyt vain tarvitsemme sinut asuttamaan kyläämme ja tekemään siitä todellisen. Auta meitä täyttämään New Hope oikeilla ihmisillä. Ihmisillä, joilla on unelmia, toiveita, menneisyys ja tulevaisuus. Ihmisillä, jotka voisivat olla esi-isiämme ja sukulaisiamme, jos olosuhteet olisivat olleet toisenlaiset, aika ja paikka erilaiset. Elä tämä tarina kanssamme. Tarina siitä, mitä olisi voinut olla, ei niin kauan sitten.

Wanted_004

Mahdollinen pelipaikan proppi.

New Hope on kylä, joka on rakennettu villin lännen jäänteistä: jo lopetetusta intiaanikoulusta, joka rakennettiin valistamaan villejä alkuasukkaita. Mutta nyt uusi vuosisata lähestyy kovaa vauhtia ja modernin yhteiskunnan perusteet alkavat muodostua. Sosialismi, työläisten liitot, naisten ääni, uudet tavat kommunikoida ja uusi teknologia. Haluamme sinun kokevan todellista realismia. Täällä päässä me laitamme paljon työtä luodaksemme sinun ympärillesi toimivan kylän: Paikallista historiaa. Päivittäisiä askareita. Ihmissuhteita ja dynamiikkaa. Yksityiskohtia. Haluamme, että New Hope tuntuu paikalta, joka oli olemassa ennen larppia ja jatkaa elämistä, kun peli loppuu. Sitä toivomme myös hahmoilta, jotka luomme yhdessä. Hahmoilla on elämä tämä viikon ulkopuolellakin, ja toivomme, että pelaatte niitä sitä silmällä pitäen.

988254_10151758946645874_280622039_n

Kuvistuskuvaa larpista Leaving Kilcairn – joka sijoittui samaan aikakuteen kuin Ever After in America.

Pelin ilmapiiri ja ympäristö pelaavat tärkeää roolia elämyksen luomisessa niin aidoksi kuin mahdollista, ei vain visuaalisesti, vaan myös fyysisesti. Työt ja askareet, joita teet – on meidän tavoitteemme, että jokaisella on päivittäinen rutiini – juurruttavat kehosi fiktion todellisuuteen. Kahvilan ruoka ja paikallinen sekatavarakauppa tarjoavat aitoja makuja ja tuoksuja aikakaudelta. Musiikkia kuullaan niin kahvilan gramofonista kuin toivottavasti pelaajienkin puolesta! Yritämme rakentaa jotain, mikä ei vain näytä aidolta ja hyvältä, mutta tuntuu hyvältä paikalta elää, oli kotisi sitten teltta tai yksi mökeistä.

Kylällä on toimiva talous, jossa ruoka ja muut tarvikkeet sekä luksustuotteet ostetaan sekatavarakaupasta tai kahvilasta, kyläläiset vaihtavat tarvikkeita keskenään, ja jossa rahankäytöllä pelin sisällä on oikeasti vaikutuksia hahmosi ja hänen perheensä elämään. (Kehitämme systeemiä parhaillaan – lisätietoa siitä tulee lisää lähempänä peliä). Sosiaalinen kanssakäymistä ja kylän rakennetta tukevat useat tapaamispaikat (kahvila, kauppa, kirkko, kokonpolttopaikka, järvi, yksityiset kodit jne).

s_l07_3a50956u

Kuvituskuvaa

Mutta New Hope ei ole todellinen, elävä kylä ilman TEITÄ: Pelaajia, jotka luovat todellisia, uskottavia hahmoja. Tuo oma panoksesi kylään. Lisää väriä elämykseen tuomalla ja painottamalla omia, uniikkeja kykyjäsi. Auta luomaan aito amerikkalaisen uudisasukaskylän ilmapiiri tuomalla oma kielesi ja omat perinteet kotimaastasi kulttuurien sekamelskaan. Asuta New Hope, anna sille sielu, puhalla siihen henki. Tämän elämyksen voimme tuoda eloon yhdessä.

1013997_10151758946865874_278983853_n

Kuvistuskuvaa larpista Leaving Kilcairn – joka sijoittui samaan aikakuteen kuin Ever After in America.

Käykää kotisivuillamme hakemassa lisäinfoa. Mikäli kysyttävää on, vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin!

Ilmoittautuminen avautuu 15.9.2013.

Tulkaa mukaan tekemään omaa versiotanne Minnesotasta ensi kesänä!
Angelica Voje, Monica Eilertsen ja Anne Marie Stamnestrø

Ever After in America
26.7.-71.8.2014, Oslon lähellä, Norjassa
Ilmoittautuminen aukeaa: 15.9.2013
Kotisivut: http://struensee.wix.com/ever-after

Loppuhuomautuksena Angelica pyysi LOKIa muistuttamaan suomalaisia pelaajia siitä, että pelipaikalla on myös sauna. 🙂