TRACON HITPOINT – SOPEN RAPPORTTI

ethan-koske

Lapsen mieli toimii erikoisesti. Dinosaurukset oli nimetty Lampaaksi, Mammaksi, Papaksi, Piikiksi, Toniksi ja Isoksi. Stegosaruksen ja triceratopsin tunnistin helposti, mutta useat tyrannosaurukset hämäsivät. Vai oliko joku niistä kenties allosaurus? Jäimme pohtimaan oliko tyrannosauruksilla höyheniä vai ei. Saksalainen olut maksoi 10€/lava. Joku oli ostanut kymmenen lavallista. Kokeilimme Kansallisrunnojat-lautapeliä ennen Hitpointia. Liian vaikea, joutuu säätämään.

Ajomatkalla oli tunneli, joka on ilmeisesti Suomen pisin. Näytin spurgulta, kun kaikki tavarat oli muovipusseissa. Ostin reilusti manskuja evääksi Hitpointiin. Viimeksi, kun ostin niitä lähes kilon, oli se hieman liikaa. Mike Pohjolan pelilaatikot piti kantaa parkkipaikalta tapahtumaan. Mike itse ei päässyt paikalle myymään. Hän on taiteilija. Tampere-talo tuntui autiolta, mutta olimmekin liikkeellä heti alkamisajankohtana. Narikka oli ilmainen ja palvelu mukavan kaurismäkeläisen jäykkää. Lippu vaihtui helposti rannekkeeseen ja tuntui jouhevalta, mutta eipä tässä ollut jonoa ja ns. happotesti jäi tekemättä. Onkohan joku oikeasti testannut hapolla tuollaisia juttuja? Sehän on epäinhimillistä!

Daniel oli leikannut hiukset. Kertoi itse, että ajatteli olevansa cool, mutta näyttikin kirjastotädiltä omien sanojensa mukaan. Voihan tosin kirjastotätikin olla cool. Michael Cainen näköiset ukot on harvoin cool, mutta Caine on aina. Tunnen myös erään valtavan kirjastossa töissä olevan miehen, jolla on päällään musta paita, jossa lukee vaaleanpunaisella kirjastotäti. NTKT. Tuli huolestunut kommentti, että Tommilla on kengät jalassa. Arvelin syyksi talvea. Seuraavana päivänä ei tosin ollut kenkiä. Kahvia ja Veiliä. Ei ole edes sananmuunnos, vaikka niin voisi ensin luulla. Ohjelma siirroista (the siirrot) oli ala-aulan nurkassa. Hirveä taustahäly. Nälkä vei voiton. Turkkilaisessa sai linssikeittoa maksutta alkuruoaksi. Oli muuten hyvää.

Myyntitiloissa ei ollut Fantsua. X-wingille ei ole vielä tarvetta, mutta ajattelin, että voisi ostaa, koska eihän sitä tiedä onko sitä viiden vuoden päästä myynnissä, kun jälkikasvu olisi otollisessa iässä. Hitpointissakin pyöri joidenkin jälkikasvua kokeilemassa pelejä. Lähteekö se ostaminen X-wingissä ihan käsistä? No, lähteehän se. Vieläköhän kannattaa ostaa aluksi kaksi aloitusboksia, kun FFG nihkeilee komponenttien kanssa? Entä onko se perinteinen vai Force awakens vai perinteinen ja Force awakens? Valinnan vaikeutta on kuin vaaleissa. Tuurasimme Samulin kanssa myyntipöydässä. Muistelimme Ropeconia 2009, kun olimme Kaubamajan portaiden edessä ja myimme kaiken. Nyt ei myyty, mutta pikku-ukkojen osat meni kaupaksi. Pelasimme uudestaan Kansallisrunnojia ja Porvoo pelastettiin viimeisellä vuorolla. The Quick loppui ja lähdimme saunaan. Saksalainen olut maksoi 10€/lava.

Sunnuntaina aikaisin paikalle, kun Samulin X-wing -turnaus alkoi. Miksei ne tee niitä lentoääniä suulla? Koneet on kyllä komeita. Miksei se Fantsu ollut paikalla. Olisin ostanut hemmetisti X-wingiä. Corvetella on nykyään joku toinen nimi. Tai sitten ei. Jäi epäselväksi. Asteroidit on pareittain. Kylo Renin aluksia oli melkein joka pöydässä. Se on rikas äiä. Joka paikassa oli peli, mutta tilaa ehkä jopa liikaakin. Ei tullut tapahtumatunnelma. Ainakaan minulla, mutta kai se tulee eri asioista. Joillekin vanhan Ropeconin paras puoli oli merirosvon lihalörtsyt ja palvelu. Täälläkään ei ollut pihalla ruokakojuja, mutta onneksi matka oli lyhyt ravintoloihin. Mietimme 40K sääntöjä. Niissä on ihan turhaan monta heittoa. Kehitin kunnon lihamyllyversion ajatuksen tasolla. Pitää joskus kokeilla. Emme ehtineet pelimuseoon, kun piti lähteä etelää kohti. Sinne olisi päässyt rannekkeen kanssa alennuksella. Mukavaa synergiaa. Kaiken kaikkiaan jäi mukava olo.

Tracon Hitpoint järjestettiin 4.-5.3.2017 Tampere-talossa. https://2017.hitpoint.tracon.fi/fi/tapahtuma


Artikkelin on kirjoittanut Jukka sorsa, toimittanut Lokin toimitus.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s