α-Con 2018

Ei tarvitse olla kaikkien tuntema ropeblogaaja, nokkela roolipeliteoreetikko tai julkaissut pelisuunnittelija tullakseen α-coniin. Jos pöytäroolipelaamisen uudet tuulet kiinnostavat, ja haluat nähdä muita harrastuksen kehittämisestä kiinnostuneita, α-con on juuri oikea paikka sinulle.   

Kaksi vuotta sitten ensimmäisen kerran järjestetty α-con on suunnattu kaikille, jotka haluavat keskittyä pöytäroolipeliharrastuksen kehittämiseen. Alun perin yksityishenkilöiden voimin pyörineelle α-conille ei viime vuonna löytynyt järjestäjiä, vaikka tapahtumasta pidettiin ja sille toivottiin jatkoa. Nyt α-con on kuitenkin löytänyt uuden kodin kesällä perustetun Suomen roolipeliseura ry:n siipien suojasta ja tarkoitus on jatkaa conin konseptin kehittämistä. Meidän mielestämme Suomen pöytäroolipeliskene ansaitsee kunnolliset vuosittaiset kokoontumisajot.

 

Copy of AlphaCon18

 

α-con on Suomen conikartassa erikoisuus, sillä sen pääpaino on nimenomaan peleistä puhumisessa. Pelejä on myös pelattu, mutta pääosa niistä oli kehitteillä olevia tai muuten kokeellisia viritelmiä. Pöytäroolipeliaiheisiin keskittyvä α-con onkin siis vahvasti sukua larppien kehittämiseen keskittyvälle X-Conille, ja se näkyy niin tapahtuman tarkoitusperissä kuin tapahtumapaikassakin. Ensimmäisen tapahtuman järjestäjäkolmikko, Antti Leppä, Leevi Heinonen ja Heikki Koponen olivat Otavan Opiston puolelta mukana auttamassa X-Conin järjestämisessä. α-conin tarkoitus on tuoda pöytäroolipeliskenen aktiivit ja harrastuksen kehityksestä kiinnostuneet yhteen viikonlopuksi Otavan Opistolle tutustumaan, vaihtamaan ajatuksia ja ideoita, sekä ideoimaan uusia suuntia harrastuksen kehittämiseksi.

Tänä vuonna nimenomaan harrastuksen uusien suuntien ideointi on otettu conin painopisteeksi. Ensi helmikuun α-conin teema on Ropeskene 2020 ja ohjelmassa pohditaan ainakin sitä, minkälainen tulevaisuuden roolipelaaja on, minkälaisia pelejä hän pelaa, missä ja kenen kanssa. Kuten muutkin roolipelaamisen muodot, myös pöytäroolipelit ovat jatkuvassa muutoksessa ja elävät ajan mukana. Omassa pelipöydässä muutos saattaa joskus näkyä hitaasti, sillä moni porukka saattaa pelata vuosia tyytyväisenä samalla systeemillä ja konseptilla. α-coniin kannattaa tulla, jos on halua kehittää harrastusta tai päästä testaamaan uusia ideoita ennen niiden viemistä pelipöytään.

 

Copy of new-york_sininen

 

Varmistuneessa ohjelmassa on tässä vaiheessa luvassa työpaja kahden hengen roolipeleistä Mikko Karttusen johdolla. Pekka Hänninen tulee pohtimaan kanssamme pöytäroolipelaamisen vahvuuksien ja heikkouksien huomioimista. Lisäksi allekirjoittanut kokoaa alkuvuodesta teetettävän kävijäkyselyn tulokset ja laittaa conittajat miettimään, mikä skenen tila on nyt. Tämä ohjelmanumero on suoraa perua ensimmäisestä α-conista. Freeform-pelien eri muodot, etäpelaaminen netin yli, teknologiset apuvälineet, kansainvälistyminen ja uudet pelaajaryhmät takaavat, että conista eivät keskustelunaiheet lopu.

Juuri nyt α-con hakee ohjelmaa, jossa päästään keskustelemaan, tekemään tai vaikka ihan kokeilemaan pöytäpelaamiseen liittyviä uusia ideoita ja pelejä. Ohjelmaksi haetaan tänä vuonna ensisijaisesti työpajoja. α-conin kävijät ovat niitä idearikkaita pelaajia, pelinkehittäjiä ja pelinjohtajia, joiden mielipiteitä ja kommentteja on ilo kuunnella, ja työpajamuotoinen ohjelma tukee tätä dialogia hyvin.

Ohjelmahaku on käynnissä vuoden loppuun asti, ja ohjelmaa julkaistaan niin Facebook- eventissä kuin nettisivuillakin sitä mukaan kun sitä hyväksytään. Kävijäilmoittautuminen on auki jo nyt ja päättyy 14.1.2018.

 

Copy of station_sininen

 

Nettisivut: http://www.suomenroolipeliseura.fi/a-con
Kävijäilmoittautuminen: http://ilmoittautuminen.otavanopisto.fi/acon_helmikuu_2018
Ohjelmahaku: http://www.suomenroolipeliseura.fi/a-con/ohjelmahaku/
Tapahtuman Facebook-sivut (tänne info ehtii yleensä aina ensimmäisenä): https://www.facebook.com/events/276839709501292/

 


Teksti: Nuppu Soanjärvi. Kuvat: Reija Karvonen. Conin logo: Éanna Ó’Neill.
Toimittanut: Pekka Hänninen, Lokin toimitus.

Yksi kommentti artikkeliin ”α-Con 2018

  1. Paluuviite: LOKI 6v! | Loki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s