Solmukohta 2020 tuo tulevaisuuden larpit Tampereelle

Solmukohta (ruots. Knutpunkt, norj. Knutepunkt, tansk. Knudepunkt) on yhteispohjoismainen liveroolipelejä, eli Nordic Larpia käsittelevä tapahtuma ja konferenssi. Ohjelmaan kuuluvat larppien lisäksi luennot, paneelikeskustelut ja työpajat sekä harrastajien ja alan ammattilaisten verkostoituminen.
Solmukohta on järjestetty vuosittain 1997 lähtien kiertävällä vuorolla kaikissa Pohjoismaisissa pääkaupungeissa Islantia lukuun ottamatta.

Vuonna 2020 Solmukohta tuo Nordic Larpin pöhinän Tampereelle, Scandic Rosedahliin 2.-5.4.2020. Lipunmyynti tapahtumaan alkaa 18.11.2019.

Kuvassa futusirtista taustaa vasten solmukohdan logo,, teksti SK2020 Futures of larp

Tulevan Solmukohdan ohjelma pohtii larpin tulevaisuutta monilta eri kannoilta. Miten larppeja käytetään ennustamaan, luomaan ja pohtimaan tulevaa. Miten larppaamista voidaan käyttää työkaluna vaikuttamaan omaan tulevaisuuteemme koulutuksessa tai politiikassa? Haastamme myös ohjelman pitäjiä pohtimaan koko harrastuksen tulevaisuutta. Mitä uutta on tulossa, miten larppeja ja larppaamista voidaan kehittää ja mihin suuntaan olemme yhdessä menossa? Haluamme myös pohtia mitä tulevaisuuden tutkimus voi tarjota larppaamiselle ja miten sen keinoja voidaan käyttää hyödyksi larppien tekemisessä.

Tulevaisuuden lisäksi haluamme myös kuulla ja kertoa mitä tänä vuonna on tapahtunut, millaisia larppeja on järjestetty ja mitä ensi vuosi tuo tullessaan. Myös tämän vuoden Solmukohta kirjan teemaan – pelaaja taitoihin – liittyviä ohjelmia nähdään varmasti tapahtuman aikana. Katsoessamme tulevaan emme kuitenkaan unohda jo perinteeksi muodostuneita ohjelmanumeroita, kuten lauantai-illan juhlia, jotka nähdään tottakai tänäkin vuonna! Ohjelmahaku aukeaa maanantaina 11.11. ja on avoinna tammikuun loppuun asti. Ohjelmia kuitenkin kiinnitetään kolmessa aallossa, joten mitä aiemmin ilmoittautuu ohjelman pitäjäksi, sitä varmemmin ohjelma mahtuu mukaan! Voit lukea ohjelmahausta jo etukäteen täältä.

kuvassa teksti #sk2020 Futures of/in/for larp

A Week in Finland on Solmukohtaa edeltävällä viikolla järjestettävä viikko aktiviteetteja niin ulkomaalaisille, kuin paikallisillekin larppaajille. Tulevana vuonna tapahtuma kutsuu kaikki roolipelaamisesta kiinnostuneet mukaan Tampere Larp Festivaaleille 29.3.-1.4.2020. Chamber-, blackbox- ja freeform -larppeja tarjoavat festarit limittyvät A Week in Finlandin turistiohjelmaan.

Larppifestarikonkari Simon James Pettitt toimii festivaaliohjelmiston kuraattorina. Festariviikolla tarjolla on klassikkoja ja uudempia larppeja, joita pääsee pelaamaan Solmukohtaan tulevien ja muiden kiinnostuneiden kanssa. Festariviikko huipentuu perinteisesti Ted talks tyyliseen Nordic Larp Talksiin Vapriikissa keskiviikkona 1.4.2020.

Kuvassa hirsiseinä täynnä post-it lappuja

A Week in Finlandin aikana järjestetään myös Tampere Edularp conference yhdessä Tampereen yliopiston kanssa. Edularp-konferenssin ajankohta on 1.4.2020 Tampereen yliopistossa, tarkka paikka varmistuu myöhemmin. Konferenssi tuo yhteen koulutusalan ammattilaiset larppiskenestä ja sen ulkopuolelta.
Edularp-konferenssi vastaanottaa jo ohjelmaa, lue ohjelmahaku täältä.

Kuvassa kuulakärkikyniä, puhelin, post-it lappuja ja kahvikuppi, jossa lukee Massi

Solmukohdan työskentelyviikonlopun tunnelmia. Kuva: Eleanor Saitta

Solmukohta julkaisee perinteisesti kirjan, kokoelman artikkeleita larpista ja larppaamisesta. Vuoden 2020 teos on nimeltään What We Do When We Play. Se on ensimmäinen kirja, joka pureutuu larppaamisen taitoihin ja yrittää määritellä mitä ne ovat sekä kuinka niitä voi kehittää. Tavallaan se
on sisarteos tämän vuoden Larp Designille, mutta siinä missä Larp Design kokoaa yhteen vuosikymmenten kokemuksen ja keskusteluiden tuloksen, What We Do When We Play on avaus aiheeseen, josta on puhuttu vain vähän.

Työ alkoi jo tämän vuoden toukokuussa kun kirjan toimittajat sekä kansainvälinen joukko larpsuunnittelijoita, tutkijoita ja muita alan asiantuntijoita kokoontui Helsinkiin kirjoitusretriittiin. Viikonlopun aikana pyöriteltiin ideoita, kehiteltiin teoriaa ja luotiin kuvaa siitä, mitä kaikkea emme oikeastaan tiedä larppaamisesta. Kirjoituskutsu avattiin kesällä ja nyt talven kynnyksellä olemme vastaanottamassa ensimmäisiä versioita teksteistä. What We Do When We Playsta ennakoidaan noin 500-sivuista järkälettä.
Lue lisää kirjasta täältä.

Kuvassa kaksi naista katsovat kannettavan tietokoneen ruutua, toinen istuu keinutuolissa, toinen seisoo, taustalla hirsiseinä, jossa post-it lappuja

Solmukohdan työskentelyviikonlopun työtunnelmia. Kuva: Eleanor Saitta

Tietopaketti

Solmukohta 2020 2.-5.4.2020
Scandic Rosendahl hotelli Tampereen Pyynikissä
Liput 250/300/470€
https://solmukohta.eu/

A Week in Finland / Tampere Larp Festival 29.3.-1.4.2020
Kohteissa ympäri Tamperetta, mm Telakka ja Museokeskus Vapriikki
Liput: larppien lippujen hinnat julkistetaan myöhemmin, mutta maksut pysyvät pieninä. Turistiohjelma Tampereella sekä Nordic Larp Talks ovat ilmaisia yleisötapahtumia, mahdollisia museoiden sisäänpääsymaksuja lukuunottamatta (NLT on ilmainen).
https://solmukohta.eu/tamperelarpfestival/
https://nordiclarptalks.org/

Tampere Edularp conference 1.4.2020
Tampereen yliopisto
Liput: Ilmainen sisäänpääsy
https://solmukohta.eu/edularp/


Artikkelin ovat kirjoittaneet Laura Kröger, Essi Santala, Massi Hannula ja Jukka Särkijärvi. Toimittanut LOKIn toimitus.


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

 

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s