Sopen raportti: Tracon Hitpoint 2019

Navigaattorin mukaan 10 km moottoritien liittymään. Puhelin soi. Tytär soittaa hädissään. Äiti ei vastaa ja musiikkiopiston ovi on kiinni. Lupaan selvittää. Ei vastaa minullekaan. Pakko ajaa eteenpäin liittymästä ja pysähtyä kun pääsen pois isolta tieltä. Kuka jättää lapsensa eikä sitten vastaa puhelimeen? Suomalainen voimasana. Toinenkin. En edes huomaa katsoa kylttejä mihin ajan vaan seuraan navigaattoria. Täällä päin Tamperetta en ole käynytkään. Ehkä kahdeksas voimasana. Ajan sivuun ja koitan soittaa vaimolle ja tyttärelle. Kumpikaan ei vastaa. Kaikki on joko hyvin tai todella huonosti.

Tapahtumapaikka on näköjään joku ammattikorkeakoulu. Raitiovaunulinja on kesken. Koskahan sekin aukeaa? Saan viestin. Orkesteriharjoitukset on vasta ensi lauantaina. Siksi ovet oli kiinni. Saan narikasta helposti ohjelmanjärjestäjälätkän. Kaulanauhat on loppu, joten hakaneula saa kelvata. Hakaneulakiinnitys sopiikin paremmin rässiliiveihin. Osallistumismaksu olisi kohtuullinen 10€ koko viikonlopulta.

 

dsc-0118

Where’s Waldo? Eli bongaa Lokista tuttu kirjoittaja Tracon Hitpointista. Kuva (c) Joonas Selin

Vien kirpparitavarat Ironspinen pöytään. Miska ilmoittaa tulevansa jossain vaiheessa. Menen viereiseen pöytään pelaamaan X-wingin toista laitosta. Eka järjestäjä tulee kyselemään mun kirpparilaatikosta. Kerron odottavani Miskaa. Puolen tunnin päästä tulee toinen ja kysyy asiasta. Kerron sopineeni asiasta Miskan kanssa ja homma on sillä selvä. Kaikki tuntee Miskan. X-wingin toisen laitoksen parannukset on hyviä. Lentäminen ratkaisee varusteita enemmän.

Miska tulee lopulta. Jätän myyntitavarat hänelle ja menen demottamaan lautapeliä. Pelini ei päässyt ennakkokarsinnasta kilpailun tuomariston pelattavaksi. Voin siis osallistua vain yleisökilpailuun. Suivaannuttaa. Pari testaajaa käy pöydässä ja palaute on ihan ok. Käyn syömässä vähän. Kahvio on opiskelijoiden pitämä ja muistuttaa jalkapalloturnausten vastaavia. Täälläkin on mokkapaloja. Pelaan myös hetken Willen pöydässä. Siinä on kiertävä pelaajavuoro. Olisi mukava pelata pidempäänkin.

 

dsc-0188

Kuvatodisteiden mukaan Sope käytti aikaansa myös muiden kuin Miskan seurassa, jopa pelaten. Kuva (c) Joonas Selin

 

Myyntialue menee kiinni kuudelta, ja lähdemme Miskan kanssa syömään. Keskustelemme molemmille optimaalisesta toimintapelisääntöjärjestelmästä. Olemme tarpeeksi samoilla linjoilla. Ruokailun jälkeen lähdemme Miskan kotiin ja lopulta yöunille. Näin neljääkymmentä lähestyessä kunnon yöunet alkavat kasvattaa merkitystä. Herään yöllä, kun kissa hyppää kasvojen viereen. Säikähdämme molemmat.

Aamulla takaisin. Vaikka tapahtuma on Ropeconia pienempi, toimii kaikki samalla varmuudella kuin siellä. Ei tunnu amatöörimaiselta. Pelautan lautapeliä. Wille, Sami ja joku kolmas päättää testata vähän aikaa ja pelaamme lopulta koko pelin. Menemme pizzalle, ja saan Willeltä ja Samilta hyvää palautetta sekä pieniä kehitysehdotuksia. Kaksi niistä menee testiin. Heidän pelinsä tulee kisan toiseksi. Käyn katsomassa Kingdom Death: Monsteria. Hieno peli, joka on samaan aikaan upea ja sisältää keskenkasvuista tyhmää huumoria. Laatikko on valtava. Lopulta on aika lähteä. Tästä jäi hyvä maku. Orkesteriharjoitukset on seuraavana lauantaina.

 

Tracon Hitpoint järjestettiin 23.-24.11.2019 Tampereella Tredun Sammonkadun toimipisteellä. Seuraava Tracon Hitpoint järjestetään Tampereella 14.-15.11.2020.


Artikkelin kirjoittanus Jukka Sorsa, toimittanut LOKIn toimitus.


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s