In-Game Space on larppi- ja roolipeliväen oma työtila Helsingin sydämessä

In-Game Space on larppien- ja roolipelintekijöiden työtila, joka avattiin Helsingin Punavuoreen marraskuussa 2019. Tila vastaa tekijöiden tarpeeseen saada käyttöönsä toimivia työ-, kokous-, ja varastotiloja ja tarjoaa mahdollisuuden siirtää pelinjohtokokoukset ja workshopit pois hälyisistä kahviloista heille räätälöityyn tilaan. In-Game Spacen perimmäinen tarkoitus onkin palvella tekijöiden tarpeita ja helpottaa logistiikkaa yksinkertaisin ratkaisuin.

kuvassa vihkon sivulle piirretty pohjapiirrosa, jossa erilaisia kohtia tilasuunnitteluun kuten varasto, keittiö, työtila, sohvaryhmä, neukkari

IGS:n suunnitteluvaiheen pohjapiirros, Vera Schneider.

In-Game Space on valoisa kellarihuoneisto, joka koostuu mm. avokonttorista, varastotiloista sekä askartelu/käsityötilasta. Kevään mittaan tilan toimintaa on tarkoitus laajentaa myös tarpeiston vuokraukseen ja muihin roolipeliskeneä hyödyttäviin toimiin. Tällä hetkellä tilassa voi kuitenkin konttorityöskentelyn lisäksi pitää työpajoja ja kokouksia, sekä hyödyntää askartelutilaa rekvisiitan ja puvuston valmistamiseen.

kuvassa lundiahyllyssä tavaraa varastoituna

Eroon kertakäyttökulttuurista

Myös erinäisiin kellareihin ja ullakkokomeroihin kasautunut tarpeisto on tarkoitus tuoda yhteisiin tiloihin, pois yksityishenkilöiden nurkista. Tämä vapauttaa ihmisten varastotiloja heidän omaan käyttöönsä, mutta tarjoaa myös harrastajakunnalle paremmat eväät lainaamiseen, vuokraamiseen ja kierrättämiseen. Koska aika on vapaaehtoishommissa arvokkainta valuuttaamme, turvaudumme usein pitemmän päälle kestämättömiin ratkaisuihin siitä huolimatta, että monet ovatkin valveutuneita kierrättämisen ja lainaamisen suhteen. Sorrumme paineen alla liian usein ostamaan uutta, käyttämään ostamaamme kerran ja työntämään sen sitten komeron perimmäiseen nurkkaan odottamaan mahdollista seuraavaa käyttökertaa. In-Game Spacen tarkoitus on tuoda tällaiset käyttökelpoiset tarpeet laajemman käyttäjäkunnan ulottuville pääkaupunkiseudulla, jotta harrastajilla olisi paremmat mahdollisuudet hyödyntää olemassa olevia laitteita, tarpeistoa ja puvustoa uuden ostamisen sijaan.

kuvassa erilaisia koristeellisia velhohattuja

Miten tiloja ja tarpeistoa voi käyttää?

Tilojen käyttöä hallinnoi Illusia ry ja tilojen varaaminen on mahdollista Illusian jäsenille. Kaikkien varauksella tilassa työskentelevien ei kuitenkaan tarvitse olla yhdistyksen jäseniä, mutta tilan tukemisen ja toiminnan jatkuvuuden kannalta on hyvä miettiä olisiko yhdistyksen jäseneksi liittyminen omalla kohdalla mahdollista. Projektit, jotka hyödyntävät tilaa laajemmin, tukevat tilaa omalle budjetilleen sopivin lahjoituksin.

kaksi ihmistä tuolin pöydän ääressä pelaamassa korttia, taustalla pieni toimistokeittiö ja jouluvalot

Illusian jäsenten on mahdollista varata tiloja aina yksittäisestä työpisteestä koko huoneistoon verkkosivuilta löytyvän varauskalenterin kautta. Mikäli varaa käyttöönsä pelkän työpisteen on mahdollista että, tilassa on samaan aikaan myös muuta toimintaa.

Tarpeiston ja puvuston lainaus- ja vuokraustoiminta käynnistyy myöhemmin keväällä 2020 ja siihen liittyvistä käytännöistä tiedotetaan toiminnan alkaessa.


Artikkelin kirjoitti Ama Laine, ja sen toimitti LOKIn toimitus.


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s