Yks larppi ranuilla ja lightcokis, tulee mukaan joo

Kaikki me olemme joskus tehneet sitä. Siitä tulee semmoinen olo, että vähän hävettää. Jälkikäteen tulee melkeinpä närästystä ja katumus. Ja joillekin, jos sitä tekee liikaa, tulee ihmetys että miksi kukaan ei juttele mulle tai miksi kukaan ei ota mua enää peleihin.

Puhun siis Drive-in -larppaamisesta.

Siis siitä, kun pätskähdät paikalle tuntia ennen peliä ja häivyt tunnin sisään pelin päättymisestä. Kamat autoon, pelipaikalle, yks peli tarjoiltuna, sit heti kotiin. Koska kissa pitää ulkoiluttaa. Koska mustekalan kynnet pitää leikata. Koska kaikki tai ei mikään ahdistaa. Syitä on, hyviä ja huonoja, en puutu niihin, mutta itse toimintaan puutun.

Drive-in -larppaus on vähän ku mäkkärissä käynti. Sitä voi tehdä silloin tällöin jos on syy (jos nyt vaan on kiire eikä ehdi hakea kunnon ruokaa, jos nyt vaan on semmonen olo… näitähän riittää), mutta jos sitä tekee usein, siitä tulee huono tapa. Kukas meistä ei välillä pelin jälkeen olisi vaan nyt ollut sellaisissa tunnelmissa, että haluaisi vain kotiin nukkumaan. Tai istumaan nurkassa ja raapimaan kalkkia seinistä. Tai jotain.

Mutta teepä sitä useasti. Sitten syntyy ns. Schrödingerin larppaaja, joka haluaa peleihin ja ihmettelee miksei pääse peleihin, mutta joka peleihin päästessään haluaa niistä mahdollisimman nopeasti yhtäaikaisesti pois heti kun joku mylväisee HOLD.

No miksi se kolumnisti nyt syyllistää Just Mua? Mulla on vaikeeta. Ja kultakalakin räjähti viime viikolla. Persut sai taas paikkoja vaaleissa. Kaikki on vaikeeta.

Älä ole itsekäs, en osoita tässä nyt Just Sua vaan Just Meitä Kaikkia. Kaikki on välillä hipsineet karkuun jo ennen kuin encoren viimeinen biisi saavuttaa c-osan, eipä siinä. Kaikki meistä on joskus löytäny pitkäksi venähtäneen perjantain jälkeen aamulla tyynyn alta liiskaantuneen yhden euron juustopurilaisen ja syöny sen taskulämpimänä. En mä kerro jos säkään et kerro.

Mutta ei tehdä siitä tapaa. Mä tiedän muutaman tapatapauksen, joiden passatit ja renaultmeganet mylvähtelee käyntiin jo suoraan sen jälkeen kun pelin jälkeen on pakollinen vartti vietetty kiittäen keittiöhenkilökuntaa ja niitä onnekkaita jotka siivoavat pelipaikan.

 

burger-drive-in-fast-food-9055

Pidemmän päälle drive-in larppaaminen tuntuu yhtä hyvältä kuin kuumassa autossa kuvaussession läpi muhinut kanahampurilainen ruuansulatuselimistössä. Kuvituskuva / tarjoiluehdotus. Kuva: Oliur Rahman / Pexels.com

 

Miksi sitten tämä tapa on hanurista?

Mun Erittäin Tieteellisesti Perustellun mielipiteen pohjalta (Harrison-Stetsonin larppisuhteellisuusteoria) drive-in -larppaus on osittain itsekästä ryöstämistä. Tämä harrastus on sosiaalinen, sitä tehdään yhdessä ja se sisältää erilaisia vastuita. Se ihmisiin tutustuminen, pelipaikan siivoiluapu, pelinjohtajien kanssa ajan viettäminen ja oikeasti kanssaharrastajiin kuuluminen on oleellinen osa harrastusta.

Järjestelmällisesti tehtynä drive-in -larppaus on itsekästä kusetusta ilman niitä vastuita joita harrastuksen konventioihin kuuluu. Siinä otetaan asiakkaan rooli harrastuksessa, jossa ei ole asiakkaita.

Ei koripallojengeissäkään se sankari pärjää, joka ilmestyy paikalle harjotuksiin, pomputtelee sitä kuulaa sen tunnin ja luikkii karkuun sanomatta sen kummemmin muulle tiimille käsipäivää. Voitetun turnauksen jälkeen kun muut haluavat juhlimaan sitä lopputulosta, se tokaisee että tota sillä on huomenna herätys kahdeltatoista ja sen pitää vaihtaa sen mummon kampiakseli ennen keskiyötä, samalla hapuillen ovenkahvaa. Larppaus on tiimiharrastus siinä mielessä.

Joten muista McSääntö tässä: Ei drive-iniä liian usein, tai tulee huonoja seurauksia. Tai jos päätät kuitenkin tehdä jatkossakin lähinnä niin, niin älä ainakaan mieti miksi harrastus ei tunnu omalta, kukaan ei hypettele sun kanssa pelejä ja mikset pääse niihin peleihin. Ja miks saat harrastaa kohta keskenäs.


Kuva kirjoittajasta naama rutussa

Huippuunsa viritetyn analyysin on kynäillyt Ville-Eemeli Miettinen.

Juttu on osa Veemelin mutinat -sarjaa.

 

 


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s