Larp.fi uudistuu

Viime syksynä starttasi projekti, jonka tavoitteena on ollut uudistaa kaikille larppaajille yhteisiä nettisivuja eli larp.fi -sivustoa. Projekti on nyt saatu siihen pisteeseen, että sivut voidaan julkaista ja kutsua kaikki larppaajat yhdessä kehittämään niitä eteenpäin!

Miksi uudet sivut?

Kun syksyllä googlasi sanoja larppaus tai larppaaminen, totuus paljastui. Linkkejä hikipediaan, vanhaan pasilaklippiin ja vanhentunut wikipedia-artikkeli. Tämä oli tärkein syy lähteä tekemään uusittuja sivuja. Myös vanhoja foorumikyselyjä vuodelta 2001, jossa kyseltiin, että mitä se larppaus oikein on. Toki joukossa oli myös paikallisyhdistysten sivuja ja blogikirjoituksia, joista sai ihan hyvin infoa larppauksesta. Mutta yhtä selkeää paikkaa, joka ohjaisi sen uteliaan ensikertalaisen eteenpäin, ei löytynyt.

Syksyn aikana ajatus syveni, että pitäisihän larppaajilla olla edes jonkinlainen etusivu, josta ohjattaisiin eteenpäin. Vanhat larp.fi-sivut joutuivat jatkuvasti trollien hyökkäysten kohteeksi, koska wikimuotoisia sivuja pääsi muokkaamaan helposti. Niistä löysi lähinnä larp-kalenterin. Nyt olisi tarkoitus tehdä etusivu larppaukselle, jonka aloittelija voisi helposti löytää.

 

X-Con

Ensimmäinen työpaja aiheesta järjestettiin viime syksyn  X-Conissa, jossa uusien sivujen pohtiminen aloitettiin. Pohdimme workshopissa asioita, joita sivulta olisi hyvä löytyä. Kärjeksi valikoituivat juuri ensikertalaiset ja aloittelijat. Monet larpit ilmoitetaan vain Facebookissa ja kalenterin löytäminen voi olla vaikeaa. Moni nuori ei myöskään kuulu Facebookiin, joten tärkeää olisi nyt tavoittaa henkilöitä, jotka etsivät tietoa siitä ensimmäisestä larpista ilman mitään kontaktia asiaan.

Villeimmissä visioissa sivustolle voitaisiin luoda esimerkkihahmoja, videoita, peliraportteja ja mitä vain. Näiden toteuttaminen jää kuitenkin odottamaan tulevaisuuteen. Ehkä seuraavassa X-Conissa mietitään näitä lisää.

 

Mitä sivuille tuli?

Sivusto keskittyy nyt kertomaan ensikertalaiselle, mitä larppaus on ja miten siihen pääsee mukaan. Sivustolta löytyy myös listattuna yhdistyksiä ja tapahtumia. Näitä listoja päivitetään aina kun voidaan ,eli jos haluat saada tarkennuksia ja lisäyksiä sivulle, laita viestiä tuki@larp.fi

 

61322127_660810064366999_2391615597763887104_n

Uuden larp.fi -sivuston etusivu, kuvakaappaus.

 

Mukaan kehittämään

Sivu on nyt julkinen, mutta ei millään tapaa valmis. Se on runko, jonka pohjalle voidaan lähteä tekemään mitä vain. Jos sinulla on intoa, taitoa, aikaa tai inspiraatiota lähteä kehittämään larp.fi-sivustoa niin ole yhteydessä! Sivusto kaipaa lisää kirjoittajia ja ylläpitäjiä. Ideana on ollut järjestää joka vuosi X-Conissa päivityspaja, jossa sivut katsottaisiin läpi ja päivitettäisiin aina ajantasalle linkkien yms. osalta. X-Conissa ideoitiin esimerkiksi pelinjohtajille tarkoitettua osiota, josta voisi löytyä tietoa aloitteleville pelinjohtajille.

 

Kiitos kaikille!

Iso kiitos kaikille, jotka ovat auttaneet sivuston saamisessa ulos. Tästä iso kiitos kuuluu Ropeconin tuelle, jonka kautta sivut saatiin aikaan. Kiitos kaikille X-Conin työpajaan osallistumisesta ja ideoinnista sekä kiitos niille, jotka ovat jo tuottaneet sivuille lyhyitä tekstejä. Näitä tarvitaan lisää! Sivut eivät myöskään olisi mitään ilman huippuja kuvaajia, jotka ovat kuvanneet lukuisia larppeja.

Kiitos larppikuvat.fi, jonka kautta kuvia on saatu sivuille sekä useat muut kuvaajat, joiden kuvia on saatu käyttää. Olen pyrkinyt varmistamaan kaikilta, että onhan kuvia ok käyttää ja jos sivuille on päätynyt joku kuva, jota kuvaaja ei halua julki, laita heti viestiä! Meitä on ollut useampi henkilö kyselemässä ja etsimässä kuvia, joten toivon, että kaikilta saatiin asia varmistettua. Olen myös kysellyt kymmeniltä henkilöiltä, että onhan ok, jos tämä esiintyy kuvassa, joka sivulla näkyy.

Aivan kaikkia en ole saanut kiinni, eli jos olet päätynyt kuvaan ja haluat saada sen pois niin olethan yhteydessä!

Tästä on nyt hyvä jatkaa!

Merli Juustila – Larp.fi ylläpitäjä

 


Toimittanut LOKIn toimitus.


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s