Mistä tässä nyt pitäisi sitten valittaa?

Hiivatin keskikaljaviirus. Kaikki meni kaputski. Pelit meni kaputski. Mistä tässä nyt pitäisi nurista sitten? Ei siinä ole mitään mieltä, että nuriset LapinKulta-influsta. Sitä nurinaa on kuultu jo niin paljon, että tulee korvista ulos. Pelit peruuntuivat, harrastus tuntui kuolevan pystyyn kuin Kanye Westin pressahaaveet kun maaliskuu rullaili paikalle. Uusimaa meni kiinni niin ei voinut edes lähteä kaappilarppaamaan Lohjaa kauemmas. Ja kuten sanonta tunnetaan, mieluummin nyrkki p…. no kuitenkin.

Se mistä on nuristu vuoden mittaan erinäisissä tilanteissa on ainakin se, miten jotkut KEHTAAVAT, siis KEHTAAVAT järjestää! Pelejä! Pandemian aikana kesällä ja syksyllä! Kun pitäisi istua sisällä soppakattila päässä, desinfiointiainepullo tippaletkussa ja odottaa tuomionpäivää!

Ei siinä, suosituksia pitää perkele noudattaa, muuten tätä hullurallia jatkuu sata vuotta. Mutta elämistä ei voi lopettaa, ja jossain kohtaa kun tarpeeksi pitkään istuu siellä soppakattilan alla niin päästä alkaa kuulua aika hyvin dingdong-viriviri-tööttööt. Joten kyllä jotain pitää tehdäkin. Niin turvallisesti kuin mahdollista on, mielellään.

Tulihan tuossa kesällä jopa vähän pelattuakin, jopa kahteen kertaan; oli ulkona järjestettävää peliä, huolehdittiin turvaväleistä, sai itse päättää tuleeko paikalle, ei edistetty kampanjaa kummemmin, kipeät pysykööt kotona, kaikille oma käsidesi… jne. You know. “Me järjestämme, aikuiset ottavat vastuun itsestään kuten aikuisen kuuluukin.” Pässinlihaa.

Mutta ei. Ei tässä tapauksessa (projektissa, jossa olin), mutta muutamassa muussa tapauksessa, tuli ilmoituksia että pelinjohto on saanut palautetta yksityisesti asiakk- siis pelaajilta, joissa asiakk- siis pelaajat ovat ilmoittaneet, että on ERIARVOISTAVAA ja VÄÄRIN järjestää pelejä nyt pandemia-aikana.

Voi olla, nimittäin, etteivät kaikki ASIAKK- siis pelaajat voi osallistua, jos kuuluvat riskiryhmään, ovat töissä jossa muiden altistaminen on todellinen riski, tai jos eivät vain osaa avata ulko-ovea päästäkseen ulos, koska käsissä ovat anti-Budweisertauti-patakintaat (eli jos ovat ylipeloteltuja siihen pisteeseen, että sikiöasento nurkassa on ainoa vaihtoehto). Näistä sitten tietyt yksilöt kokevat olevansa ERIARVOISESSA asemassa, jonka järjestäjien tulee huomioida, sillä näissä töis- siis vapaaehtoishommissa pitää kaiken olla järjestetty TASAN samalla lailla KAIKILLE AINA, ja vastuu aikuisen päätöksistä tulla/olla tulematta tapahtumaan on aina pelinjohtajalla, ei pelaajalla itsellään. Eiku. 

Juu, varmaan just sitä mitä pelinjohtaja halusi, kun päätti järjestää.

“Järjestän pelin, huomioin suositukset, toivon että osa pelaajista pääsee paikalle, mitä tahansa että saataisiin jotain turvallista kivaa nyt kun tautitilanne on helpompi, vähän jotain muuta kuin KoronaSitäJaKoronaTätä… ne jotka pelkäävät, voivat jättäytyä pois tällä kertaa, ja sitten kun pandemia hellittää, voimme taas kaikki yhdessä pelata, nauttia ja iloita harrastuksestamme. Pelataan ulkona, noudatetaan ohjeita, jätetään fyysinen pelaaminen pois tällä kertaa.

Näen tämän lisätyön vaivan siitä huolimatta, että saan tästä ilosta korkeintaan mahahaavan ja bensalaskun, että kanssaharrastajillani olisi kivaa ja edes hetkeksi mahdollisuus heittäytyä hahmoon ja vähän irroittautua. Ihmiset ovat varmasti iloisia ja ymmärtävät, ja ne jotka pääsevät, osallistuvat varmaankin mielellään.”

Haha. “Lol nope”.

ASIAK- siis pelaajat ovat puhuneet, tai ainakin ne muutamat vähäiset, mutta sitäkin äänekkäämmät yksilöt, jotka mielellään ulkoistavat omat päätöksensä muille ja sitten lyövät sillä etuoikeus/tasa-arvo/minun oikeuteni -kepillä kaikkea, joka nyt ei satu miellyttämään juuri sinä päivänä. Ei siinä, siinähän lyövät, mutta löisivät jotain muuta kuin sitä tyyppiä joka päiväduuninsa ohella järkkäilee Just Hänelle sitä puoli-ilmaista kivaa harrastuskivaa HUVIKSEEN ja PALKATTA. Haukkukaa vaikka tätä pakinaa mieluummin, jos nyt on johonkin pakko purkaa. Tämähän on Täysin Vakavissaan tehty, ja osoittelee Just Sua sormella.

Sit voi Veisbuukissa päivän päätteeksi miettiä, että “miksei pääse peleihin.” Joo, se on varmaan ihan kun pelinjohtajat on tyhmiä ja kakkapäitä. Itse ei ole mitään väärää tehnyt koskaan, on Plan-kummi ja kaikkea.

PS: Nyt jos koskaan voi laittaa järjestäjille, pelejä nyt suunnitteleville ja tekeville vaikka sen FB-viestin jossa sanoo että KIITOS kun teette, KIITOS kun suunnittelette, ja KIITOS kun on jotain, mitä edes odottaa kun ei pääse edes Viron viinalautalle katsomaan, saako toteutettua vodkadieetin; “Lose 3 days in 1 week!”

Terveisin: Pelaaja ja järjestäjä, joka toivoo että tämä KoffKolme-virus olisi taputeltu edes ensi jussiksi niin voisi taas nähdä kaikkia kivoja ihmisiä ilman moraalista mielipahaa siitä, ettei halua viettää vapaa-aikaansa bunkkerissa verhot kiinni.


kuvassa krijoittaja Karpomaisessa karvalakissaan ja erähenkinen kasvomaski kasvoillaan

Huippuunsa viritetyn analyysin on kynäillyt Ville-Eemeli Miettinen.

Juttu on osa Veemelin mutinat -sarjaa.Sinustako uusi jäsen LOKIn päätoimitustiimiin? Lue lisää!


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s