Pirkanmaalla vaikuttavan Epel larp ry:n sivuille on ilmestynyt Larpinjärjestäjän materiaalipankki, joka kokoaa yhteen materiaaleja, joista saattaa olla hyötyä larpinjärjestäjälle.
“Tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa larppien järjestämistä, kun kaikkien ei tarvitse tehdä kaikkea tyhjästä. Tarjolla on esimerkiksi kopioitavia infotekstejä, aikatauluja, siivousohjeita, budjettikaava, erilaisia valmispohjia, briiffejä, ostolistaa yms”, yhdistyksen kotisivuilla kerrotaan.
Sisällysluettelo materiaali-sivulla onkin varsin tyhjentävä:
- Projektin johtaminen
- Aikataulut
- Talous
- Tiedotus
- Ilmoittautuminen
- Lavastus & siivous
- Briiffit
- Ruoka
- Logistiikka
- Larpin säännöt
- Pelidesign & kirjoittaminen
- Sekalaisia
- Kirjallisuus
- Valmislarpit
“Sivusto painottuu sellaisiin materiaaleihin, joita voi kopioida ja joko käyttää suoraan sellaisenaan tai muutella/hioa ja rakentaa päälle omaan larppiin sopivalla tavalla”, kertoo Epel Larpi yhdistyksen puuha-ihminen, Elli, Suomi Larp Facebook-ryhmässä materiaalipankista sen julkaisun yhteydessä.
Materiaalipankki lisäksi linkkaa erilaisiin muihin tietolähteisiin, jotka ovat hyvää luettavaa tai katseltavaa kaikille laprinjärjestäjille, kuten Mira Suovasen tekstiin “Peldis, bleedaus ja niiden käsittely” sekä Larp Design -kirjan pdf-versioon.
Sivustolta löytyy myös bonuksena valmislarppi: Lohikäärmeratsastajat, joka on 10 hengen yhden päivän kestävä ulkopeli, jonka kuka vaan saa pelauttaa.
Kokenutta laprinjärjestäjää, kuten itseäni tällainen tietopankki lämmittää. Järjestin ensimmäisen “virallisen” larppini vuonna 2002, ja en voi kuin ihastella tällaista tiedon ja taidon jakamisen hienoutta. Olihan silloinkin saatavilla vaikka millaista materiaalia sekä vuonna 2007 ilmestynyt Larpinjärjestäjän käsikirja, ja materiaalia on ilmestynyt nettiin ja kotikirjastoon tasaiseen tahtiin vuosien aikana. En siis millään tavalla halua vähätellä materiaalin ja tiedon jakoa, joka on tapahtunut männä- ja viimevuosina. Sen sijaan haluan lausua ylistyssanan tälle uudelle materiaalipankille, jossa on monenlaista pohjaa ja ajatusta kasattu yhteen, helpon nettisivukonseptin alle.
Käytyäni läpi pintapuolisesti sivuston materiaalit, en voi kuin todeta, etten löydä sieltä mitään, mikä ei jeesaisi myös minua larpinjärjestämisessä. Muiden järjestäjien materiaaleja läpikäydessä löytää aina uusia ideoita ja tapoja, joilla omassa prosessissa joku, ehkä vaikeaksikin mielletty asia, keikahtaa eri vinkkeliin omassa päässä, ja muuttuu helpommaksi tai aikaa vähemmän vieväksi. Omiin kaavoihinsa kankeutuu helposti, ja aina välillä on hyväksi kaivautua omasta heinäkasastaan ulos toisten heinäkasoja ihmettelemään.
Osallistu: auta antamalla materiaaleja
Voit myös osallistua materiaalipankin täyttämiseen jakamalla larpinjärjestämiseen liittyviä materiaalejasi yleiseen käyttöön. Sivuston etusivulla on ohjeet Epel Larp yhdistykseen yhteyden ottamisesta asian tiimoilta.
Mitä: Larpinjärjestäjän materiaalipankki https://pj.epellarp.net/
Kuka: Epel Larp ry http://epellarp.net/
Kenelle: kaikille larpinjärjestämistä suunnitteleville noviiseista kokeneisiin järjestäjiin
Artikkelin kirjoitti LOKIn toimitus.
Necromancer kyseli uuden luomuksensa perään: “Hei luututtu, onko täällä luututtu?”
Aikoinaan suomalainen rakennusalan yritys käytti työntekijöinä tiettyjä olentoja. Yritys tunnettiin nimellä Golemminkäinen.
Viikon puujalka, Sami Nisonen
Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki