Of Fathers – suomalaista lovecraftiaanista kauhua

Aleksi Martikainen on kirjoittanut seikkailun Call of Cthulhun seitsemänteen painokseen. Loki jututti tekijää.

Of Fathers on Call of Cthulhu -skenaario valinnoista, kostosta ja kohtalosta, johon mahtuu tragedia, kosmista kauhua ja yllättävä kuolemantapaus. Se on tarkoitettu yhdelle pelaajalle ja pelinjohtajalle, koska pelin kirjoitusvaiheessa tällaiset seikkailut olivat harvinaisia. Mikään ei kuitenkaan estä muokkaamasta skenaariota useamman hahmon ryhmälle.

Of Fathers on pitkän kehittelyn tulos. Sen perusidea syntyi viisi vuotta sitten sohvalla istuessa. Skenaarion kirjoitusprosessiin liittyi orkesterin albumin äänitykset ja keikat. Aleksi halusi myös kirjoittaa varovaisin askelin, jotta skenaariolle löytyi oikea tie eteenpäin. Tarkoituksena oli kirjoittaa seikkailu, jossa olisi elementtejä niin kosmisesta kauhusta kuin ihmisen henkilökohtaisesta, sisäisestä kauhusta. Skenaario on kirjoitettu kreikkalaisen tragedian hengessä, ja siinä on piirteitä stoalaisesta filosofiasta, jossa vapaa tahto ja kylmän kosmisen kauhun universumi taistelevat keskenään käyden niin sisäistä kuin ulkoista kamppailua. Hahmon (ja pelaajan) valinnaksi jää, miten ulkopuoliseen kauhuun suhtautuu ja miten sen ottaa vastaan.

Kirjoittamisprosessissa Aleksille iski epätoivo, sillä hän kirjoitti samalla maisterintutkintoaan. Hänelle oli haaste saada sekä luovaa että analyyttistä kirjoittamista molempiin suuntiin tasavertaisesti. Hän mietti, oliko tekemässä turhaa työtä – mikä on aina osa erilaisia luomisprosesseja, oli sitten kyseessä roolipeliskenaarion tai sanoitusten luomisesta.

Skenaarion kirjoittamisessa mukana olivat Jef Wilkins ja Sean Liddle, joihin Aleksi tutustui sosiaalisen median kautta. Hän oli seurannut heidän Call of Cthulhu -pelaamistaan YouTube-kanavalta Into the Darkness. He tukivat ja auttoivat Aleksia erinomaisesti. Mukana skenaarion kirjoittamisessa olivat myös suomalaiset Jukka Särkijärvi ja Petri Leinonen. Jukka viimeisteli oikoluvun ja Petri hoiti asettelun ja taiton. Aleksi on sekä muusikko, että aineenopettaja, mikä on tuonut tottumusta erilaisten ihmisten kanssa työskentelyyn. Kolmaskin suomalaisen roolipeliskenen hahmo on pistänyt lusikkansa soppaan: Ville Vuorela. Hän luki Aleksin lapsena kirjoittamia roolipeli-ideoita ja antoi niistä kärsivällisesti palautetta. Projektia viivästytti kuvittajan vaihdos, ja lopullisen kuvittelun tekikin Aleksin orkesterile tuttu kuvittaja.

Skenaarion voi hankkia täältä:

https://www.drivethrurpg.com/product/429719/Of-Fathers


Beholder karkasi tyrmästä naamioituneena rikkinäisiin sukkahousuihin. Kyseessä oli silmäpako.

Viikon puujalka, Sami Nisonen


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s