LOKI 6v!

Roolipeliblogi LOKI pantiin pystyyn kuutisen vuotta sitten minun, Vilin ja Massin voimin. Tämän vuoden aikana olen vetäytynyt hankkeesta aika kauas taka-alalle, mutta seuraan LOKIa edelleen ja avustan toimituksen Massia ja Veraa tarpeen mukaan. LOKIlle itselleen suurin muutos on ollut Patreon-kampanjan aloittaminen. Tällä hetkellä LOKIlla on 20 rahoittajaa, jotka mahdollistavat roolipeliblogin ylläpitämisen jatkossakin. Suuri kiitos heille!

Kuudentena vuotenaan LOKI on luodannut koko harrastuskentän tilaa kirjoittamalla raportteja alan isoista tapahtumista, kuten X-Conista 2017, Alfaconista 2018 ja Knutpunktista 2018. Ropecon 2018 huomioitiin julkaisemalla kunniavieras Alex Robertsin ja Kultaisen lohikäärmeen voittaneen Juhana Petterssonin haastattelut. Tämän lisäksi LOKIlla oli Ropeconissa koeluontoinen podcast.

Screen Shot 2018-09-04 at 11.11.16.png

Podcastin kuvituskuvaa Mike Pohjolasta. Kuva: Tapio Pellinen

Kuudennen vuotensa aikana LOKI on käsitellyt edelleen sekä liveroolipelejä että pöytäpelejä vahvaan aikakauslehtimäiseen tapaansa. Tänä vuonna huomattava piirre ovat olleet aloittelijoiden kokemuksista kertovat larp-artikkelit, kuten Jännitystä, muodonmuuttajia ja ankeuttajia – ensi kertaa velhokoulussa, Velhokoulun lumoissa sekä Lapset osana larppia.

Larp-jutuista mainittakoon myös peliraportit Säädyttömiä aikeita, Rannalla hirveän joen – urbaania fantasiaa Pohjois-Karjalassa, Avaruusooppera 2020 ja Lotka-Volterra. Veemeli on jatkanut mutinoitaan kirjoittamalla loppubriiffeistä, aftereista ja Facebookista. Vuonna 2018 on käsitelty myös yli 20 vuotta jatkuneen Rajakatse-kampanjan eri puolia artikkeleissa Taverna Vanha Pipari, Pieni taverna suuressa maailmassa ja Vahtipaikan varjossa. Kun Heittämättömän Arwan Kilta täytti 20 vuotta, Samu Iiskola ja Laura Kröger kirjoittivat killan historiaa käsittelevän jutun. Näiden lisäksi LOKIssa on ollut lukuisia muitakin larppaamista käsitteleviä kirjoituksia.

Pöytäpelien osalta täytyy mainita ensiksi Wille Ruotsalaisen artikkelit. Hän kirjoitti syväluotaavan jutun Roudan maasta ja kertoi myös kymmenen sukupolven kampanjasta, figuuriroolipelaamisesta, mikropeleistä sekä siitä, miten eri pelejä voidaan kuvata kahden lehmän vertauksen avulla.

20180330_103516

Wille Ruotsalaisen artikkeleita kuvittavat Willen omat piirrokset. Kuva: Wille Ruotsalainen

LOKIssa arvioitiin kuluneena vuonna pelijulkaisut Weltkrieg, Praedor: Kirottu kirja, The Beseeching Parliament ja Huomioi helposti – inklusiivisempaa larppausta. Toivoisin, että seuraavan vuoden aikana peliarvioita saataisiin hieman enemmän, koska onhan minulla tässä omakin lehmä ojassa. Pelisuunnittelija saa kaikkein arvokkainta palautetta yleensä peliarvosteluista ja niistä syntyvästä keskustelusta.

Mike Pohjola kirjoitti retrospektiivisen artikkelin, jossa hän vertasi pöytäroolipeli Tähden vuotta 2017 tosimaailman vuoteen 2017. Lisäksi LOKI julkaisi uudelleen kaksi alun perin Roolipelit.netissä julkaistua kirjoitusta: Jonas Mustosen ja Lassi Niskasen artikkelin Mongolien matkassa keskiajalla, historiantutkimus pelinjohtajan apuna sekä Mustosen tekemän Gary Gygaxin haastattelun. Erikseen täytyy myös mainita ensimmäinen osa pöytäroolipelien vahvuuksia ja heikkouksia käsittelevästä Pekka Hännisen artikkelisarjasta, jonka jatkoa odotan suurella mielenkiinnolla.

Näiden juttujen lisäksi LOKI kirjoitti vuonna 2018 ilmestyvistä pöytäroolipeleistä, antoi joululahjavinkkejä jouluksi 2017, kertoi skenen viestintähaasteesta ja kaiken kukkuraksi julkaisi Jukka Särkijärven lähes tieteellisen artikkelin haikalan panemisesta vesielementaalin sisälle.

Muistakaahan kaikki tulla paikalle LOKIn synttäreille 7.9. Helsingin Dubliner ravintolaan. FB-tapahtuma löytyy tästä.

17991242_894930960648787_5984288010897298106_n

LOKIn grafiikka, taiteilija Tia Ihanalainen.


Artikkelin kirjoitti Jukka Sorsa, toimitti Seppo Raudaskoski.


Roolipeliblogi LOKI on suomalaisen roolipelaamisen oma kanava.
Julkaisemme suomalaisten roolipelaajien ja liveroolipelaajien peliesittelyjä, kolumneja, pakinoita, arvosteluja ja tapahtumakuvauksia tiistaisin.
Tue LOKIa Patreonin kautta: https://www.patreon.com/roolipeliloki

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s